Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο “σφυρί” ένα κίτρινο διαμάντι 110 καρατίων

6 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ενδέχεται να φτάσει τα 15 εκατομμύρια δολάρια

Ένα από τα πιο μεγάλα διαμάντια του κόσμου σε βαθύ κίτρινο χρώμα, 110,3 καρατίων, θα βγει σε δημοπρασία τον Νοέμβριο στη Γενεύη και η τιμή του σύμφωνα με εκτιμήσεις ενδέχεται να φτάσει τα 15 εκατομμύρια δολάρια (11,24 εκατομμύρια ευρώ), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος Sotheby’s.

Το διαμάντι, που έχει την ονομασία “σταγόνα ήλιου”, ανακαλύφθηκε το 2010 στη Νότια Αφρική. Αφού κόπηκε σε σχήμα αχλαδιού εκτίθεται σε μουσείου του Λονδίνου.

Πρόκειται “το πιο μεγάλο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού με έντονο κίτρινο χρώμα που υπάρχει στον κόσμο”, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, που το παρουσίασε στο Χονγκ Κονγκ.
“Αυτό το διαμάντι είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια που έχει βγει ποτέ σε δημοπρασία”, δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπένετ συνδιευθυντής του Sotheby’s Ελβετίας.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

This entry was posted on Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2011 at 22:37 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply