Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Ο Γιώργος καταθέτει σήμερα το νομοσχέδιο-σκούπα και πάει (Κυριακή) στο Αγιον Ορος!

Οκτώβριος 6th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το πλέον κρίσιμο πολυνομοσχέδιο για τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και την παραμονή της ίδιας στην εξουσία καταθέτει η κυβέρνηση

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο-σκούπα, που θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και τη μείωση των συντάξεων, ενώ αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες ότι δεν θα προηγηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση της Κυριακής. Αντιλαμβανόμενη, πάντως, το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση φέρεται να προκρίνει το σενάριο της ψηφοφορίας του με τις συνήθεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και όχι με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Εν τω μεταξύ, για σήμερα προγραμματίζεται κατά πληροφορίες η σύγκληση της κυβερνητικής επιτροπής, προκειμένου να συζητηθεί ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης. Πρόκειται για ζήτημα που έχει από καιρό θέσει ως επιτακτική ανάγκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης -που προχθές το βράδυ άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού- και έχει αποδεχτεί ο πρωθυπουργός. Ο τελευταίος, έχοντας μείνει για μία ολόκληρη εβδομάδα στην Αθήνα, αναζητεί πλέον διέξοδο στο Αγιον Ορος. Εκεί θα βρεθεί την Κυριακή, έχοντας προσκληθεί να παραστεί στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την ανάρρησή του στον πατριαρχικό θρόνο.

Μαριτίνα Ζαφειριάδου

This entry was posted on Πέμπτη, Οκτώβριος 6th, 2011 at 11:35 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply