Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θεσσαλονίκη: Χειροβομβίδα έσκασε στα χέρια Κούρδου

Οκτώβριος 5th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Νεκρός από έκρηξη σε διαμέρισμα – Μεγάλες ζημιές ανάγκασαν τους ενοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Νεκρός βρέθηκε Κούρδος σε υπόγειο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη ύστερα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σ’ αυτό και αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή ενώ προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο κτίριο και σε γειτονικά διαμερίσματα.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα εκκωφαντική έκρηξη τράνταξε το υπόγειο διαμέρισμα σαράντα τετραγωνικών, το οποίο βρίσκεται στην οδό Υψηλάντου 27, στην Τριανδρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σ’ αυτό διέμεναν δύο Κούρδοι εκ των οποίων ο ένας είναι ο νεκρός ενώ ο δεύτερος αναζητείται.

Η έκρηξη προκλήθηκε πιθανόν από χειροβομβίδα η οποία πρέπει να έσκασε στα χέρια του θύματος ενώ την περιεργαζόταν.

Απίστευτη καταστροφή

Καταστράφηκαν τοίχοι και κολώνες του υπόγειου διαμερίσματος ενώ μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και στην υπόλοιπη πολυκατοικία.

Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλες που ζητήθηκε από τους ενοίκους να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους έως ότου αυτά ελεγχθούν από μηχανικό της πολεοδομίας.

Από την έκρηξη αναστατώθηκαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που βγήκαν από τα σπίτια τους ενώ έσπασαν τζάμια από τα παράθυρα και τις εισόδους γειτονικών κτιρίων.

Οι αρχές αποδίδουν το μέγεθος της καταστροφής στο γεγονός ότι η έκρηξη της χειροβομβίδας έγινε σε μικρό και κλειστό χώρο.

Και η αντιτρομοκρατική

Ιδιαίτερα σοκαριστική ήταν η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί όταν εντόπισαν τη σωρό του θύματος.

Δίπλα στο νεκρό βρέθηκε και μια άθικτη χειροβομβίδα και γι’ αυτό ερευνάται το ενδεχόμενο να υπήρχαν περισσότερα εκρηκτικά στην κατοχή των δύο Κούρδων.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από τον τόπο της έκρηξης ενώ στο σημείο βρίσκονται άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών αλλά και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Πάντως, είναι ακόμη νωρίς για να εκτιμηθεί εάν η υπόθεση σχετίζεται με την τρομοκρατία ή με θέματα του κοινού ποινικού δικαίου.

 

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Τετάρτη, Οκτώβριος 5th, 2011 at 07:00 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply