Δεν υπήρξε καμία απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα στο χθεσινό Eurogroup, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο και διήρκησε έως τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η εκταμίευση δεν προβλέπεται να γίνει μέσα στον Οκτώβριο αφού η έκθεση της τρόικας δεν προβλέπεται να είναι έτοιμη στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Έτσι, η έκτη δόση αναμένεται να καταβληθεί τον επόμενο μήνα και πάντα σε συνάρτηση με το περιεχόμενο της έκθεσης των ελεγκτών.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκταμίευση της δόσης να συνδεθεί με την ανάγκη λήψης και νέων μέτρων.

Σ’ ότι αφορά το οικονομικό πακέτο ενίσχυσης της χώρας μας που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου, πληροφορίες ανέφεραν ότι βρέθηκε λύση προκειμένου να ξεπεραστούν να εμπόδια που έθετε η Φινλανδία με το ζήτημα των εγγυήσεων από την Ελλάδα.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας άφησε να εννοηθεί ότι το κοινοβούλιο της χώρας του θα εγκρίνει τελικά το πακέτο μέτρων της 21ης Ιουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.