Μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της ΚΕΔΕ για τα όργανα της αυτοδιοίκησης. Η παράταξη η οποία υποστηρίχτηκε από το κυβερνών κόμμα έλαβε 255 ψήφους και εξέλεξε 16 έδρες. Η παράταξη η οποία υποστηρίχτηκε από τη Ν.Δ. έλαβε 179 ψήφους βγάζοντας 11 έδρες. Τρίτη ήρθε η ένωση δυνάμεων της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων Πράσινων που με 22 ψήφους έβγαλαν 2 έδρες. Ο Συνασπισμός με 17 ψήφους έπιασε ακριβώς το εκλογικό μέτρο και εξέλεξε μια έδρα, ενώ το ΚΚΕ με 10 ψήφους δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Βουνάτσου πήρε 2 ψήφους (τη δική του και του προέδρου του ΔΣ Λέσβου) ενώ υπήρξαν και 2 άκυρα ψηφοδέλτια. Να σημειωθεί ότι σε σύνολο 500 εγγεγραμμένων ψήφισαν 487 αιρετοί.

Από τα αποτελέσματα αυτά και με δεδομένο ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης συμμετέχει εξ οφίτσιο στο ΔΣ της ΚΕΔΕ είναι πασίδηλο ότι ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ είναι ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.

 

Οtanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.