Αλλάζουν τα συνταγολόγια για υπαλλήλους και επαγγελματίες

Αλλάζουν τα συνταγολόγια για υπαλλήλους και επαγγελματίεςΤα συνταγολόγια του ΙΚΑ θα χρησιμοποιούν από την 1η Νοεμβρίου για όλους τους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) οι γιατροί.

Ως εκ τούτου, οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ γιατροί θα πρέπει να προμηθευτούν από τις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ της περιοχής, που λειτουργούν τα ιατρεία τους, το Ενιαίο Εντυπο Συνταγολογίου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το οποίο θα χρησιμοποιούν για να εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού. Οι γιατροί θα εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές μόνο όταν δεν είναι εφικτή η έκδοση ηλεκτρονικών συνταγών Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ετσι, τα ατομικά συνταγολόγια ασφαλισμένων των εν λόγω ταμείων δεν θα χρησιμοποιούνται από 1ης Νοεμβρίου 2011. Για τη χορήγηση στους εν λόγω ιατρούς συνταγολογίων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ακολουθείται η εξής διαδικασία: Οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ προσερχόμενοι στην Μονάδα Υγείας ΙΚΑ της περιοχής όπου λειτουργεί το ιατρείο τους, θα έχουν μαζί τους το βιβλιάριο ΤΣΑΥ καθώς και απλή φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του, στην οποία θα αναγράφουν τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους. Στη Μονάδα Υγείας οι γιατροί θα συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρουν ότι διαθέτουν σύμβαση με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ. Οι γιατροί που έχου ήδη συνταγολόγιο το προσκομίζουν προκειμένου να γίνει η νέα χρέωση.

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.