Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Die Welt: «Ζητάμε πολλά από τους Έλληνες» – « Όποιος επικρίνει τους Έλληνες ας κοιτάξει τους Γερμανούς»…

3 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η μη επίτευξη των στόχων για το ελληνικό έλλειμμα του 2011 και του 2012 απασχολεί τα ξένα μέσα ενημέρωσης

Die Welt: «Ζητάμε πολλά από τους Ελληνες»«Ζητάμε πολλά από τους Ελληνες» αναφέρει η Welt, ενώ δημοσίευμα του CNN φέρει τον τίτλο «Mην περιμένετε τη διάσπαση της Ευρωζώνης… ακόμη».

«Οποιος επικρίνει τους Ελληνες, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τη Γερμανία» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που αναφέρει στη συνέχεια: «Ζητάμε πολλά από το προβληματικό παιδί της Ευρώπης. Ξεχνάμε ότι ούτε οι Γερμανοί έχουν βρει μια γρήγορη και μεθοδική λύση (στην κρίση), όπως θα έπρεπε σε ένα σύγχρονο κράτος».

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το οποίο ζήτησε από οικονομολόγους να σχολιάσουν την κρίση στην Ευρωζώνη, γράφει: «Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το ευρώ θα επιζήσει ως νόμισμα χωρίς να χάσει κανένα μέλος – ούτε καν την Ελλάδα».

«Οι φήμες για χρεοκοπία έχουν δημιουργήσει φόβους για διάσπαση της Ευρωζώνης. Ωστόσο, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι τα εμπόδια που υπάρχουν για έξοδο από το ευρώ είναι πολύ σημαντικά για να αποτελεί αυτή η έξοδος μια βιώσιμη λύση, ακόμα και αν υπάρχει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας» συνεχίζει το CNN.

Στη δημοσκόπηση που δημοσίευσε «Το Βήμα της Κυριακής» αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό «Spiegel, με άρθρο που φέρει τίτλο «Τα δύο τρίτα των Ελλήνων φοβούνται τη χρεοκοπία».

«Η Ελλάδα λέει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα μειωθεί το 2011 και το 2012, αλλά θα είναι και πάλι εκτός των στόχων που έχουν θέσει ΕΕ και ΔΝΤ» αναφέρει το BBC.

Tο έλλειμμα, το υπουργικό συμβούλιο και η εργασιακή εφεδρεία αποτελούν τα κύρια θέματα άρθρου της εφημερίδας «Guardian».

Με την έγκριση του προϋπολογισμού ασχολείται και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δέχεται πιέσεις από την τρόικα να μειώσει ακόμα περισσότερο τις δαπάνες.

«Το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει τις περικοπές δαπανών» γράφουν οι «Financial Times», οι οποίοι αναφέρονται και αυτοί στην εργασιακή εφεδρεία.

This entry was posted on Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2011 at 19:45 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply