Την ένταξη του έργου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 το έργο με τίτλο «ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ», προϋπολογισμού 2.298.000,00 € συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης).

Με το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται:
1) Η αποκατάσταση – διαρρύθμιση του υφιστάμενου παλαιού πέτρινου κτιρίου στο οποίο χωροθετούνται οι διοικητικές υπηρεσίες του κέντρου.
2) Η κατασκευή νέου διώροφου κτιρίου με υπόγειο όπου χωροθετούνται οι χώροι υποδοχής και διδασκαλίας.
3) Η κατασκευή διώροφου κτιρίου με υπόγειο που συνδέει το υφιστάμενο κτίριο με το νέο και περιλαμβάνει χώρους κυκλοφορίας.
4) Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Τη μελέτη του έργου εκπόνησε η ΑΝΚΟ με χρηματοδότηση 311.000 € από πόρους της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης.

«Ένα ακόμη έργο στο χώρο της παιδείας παίρνει το δρόμο της υλοποίησης συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των υποδομών Εκπαίδευσης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Στη σπουδαιότητα του έργου αναφέρθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης τονίζοντας τη συμβολή του στην ανάπτυξη της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.