Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Με προβλήματα η πρεμιέρα της φοροκάρτας

Οκτώβριος 3rd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Προβλήματα παρατηρούνται σε πολλά υποκαταστήματα τραπεζών καθώς δεν μπορούν να χορηγήσουν την φοροκάρτα η οποία μπαίνει επίσημα από σήμερα στη ζωή μας

Έτσι είναι η φοροκάρτα που θα πρέπει να πάρετε Η νέα ειδική κάρτα, η οποία θα αποτυπώνει ηλεκτρονικά τα ποσά δαπανών από αγορές ή παροχή υπηρεσιών, είναι προαιρετική.Η φοροκάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιείται υπό την προϋπόθεση ότι το κατάστημα με το οποίο συναλλάσονται διαθέτει το ειδικό μηχάνημα POS (που χρησιμοποιείται και για τις πιστωτικές κάρτες).

Αν και φέτος δεν αλλάζει το καθεστώς των αποδείξεων, αφού οι αλλαγές προγραμματίζονται για τα εισοδήματα του 2012 που θα δηλωθούν το 2013, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν περισσότερες αποδείξεις, δηλαδή το 25% του ατομικού εισοδήματος ή έως 15.000 ευρώ ο καθένας.

Οι τράπεζες από τις οποίες οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα είναι οι ακόλουθες: Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική, TBANK, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική, Marfin, Attica Bank, Emporiki, Millenium, Τράπεζα Κύπρου, Proton, Probank, FBB, Ελληνική, Πανελλήνια, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Η ενεργοποίηση θα µπορεί να γίνει µε δύο εναλλακτικούς τρόπους, αλλά και µε τη βοήθεια των υπαλλήλων στα ΚΕΠ. Ο φορολογούµενος, αν είναι χρήστης των υπηρεσιών taxisnet, µπαίνει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και µε τους προσωπικούς του αριθµούς, ταυτίζει την κάρτα µε τον ΑΦΜ του. Αλλιώς, θα πρέπει να αποστείλει µέσω SMS από το κινητό του τηλέφωνο, τον κωδικό της κάρτας και το ΑΦΜ του στον αριθμό 54053.

Τι είπαν πωλητές

Τις μεγαλύτερες αντιδράσεις τις καταγράψαμε στη λαϊκή αγορά του Ψυχικού που την επισκεφθήκαμε με τη φοροκάρτα ανα χείρας. Εκεί οι παραγωγοί – πωλητές των αγροτικών προϊόντων μας κοίταγαν έκπληκτοι. Συγκεκριμένα ο κύριος Δημήτρης μας είπε “πως θα παίρνουμε τη φοροκάρτα εμείς; Στις λαϊκές αγορές δεν υπάρχει ούτε ρεύμα, ούτε γραμμή τηλεφώνου. Που θα συνδέσουμε τα μηχανήματα πιστωτικών καρτών; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Εμείς ζητάμε να εξαιρεθούμε από τη χρήση της φοροκάρτας και να κόβουμε αποδείξεις”.

 

Πληροφορίες από: Νewsbeast – Newsit

This entry was posted on Δευτέρα, Οκτώβριος 3rd, 2011 at 17:27 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply