Η Δανία είναι από σήμερα η πρώτη χώρα στον κόσμο, που επιβάλει φόρο στα λίπη, μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία οι καταναλωτές για να εξοικονομήσουν χρήματα έκαναν προμήθειες βουτύρου, πίτσας, κρέατος και γάλακτος

Ο νέος φόρος, που θεωρείται ως μέτρο για την καταπολέμηση της κατανάλωσης λίπους, προβλέπει την επιβολή φόρου 16 κορωνών (2,15 ευρώ) ανά χιλιόγραμμο για τα κορεσμένα λίπη.

Αυτό θα ισχύει για όλα τα προϊόντα που περιέχουν κορεσμένα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των προ-μαγειρευμένων φαγητών.

«Αμφιβάλλω αν αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία, είναι απλά ένας συμπληρωματικός φόρος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Δανικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών (DI), η Γκίτε Χεστεχάβε.

«Απ’ όσο γνωρίζουμε, η Δανία είναι η πρώτη χώρα που επιβάλει φόρο στο λίπος» σημείωσε

Μία εβδομάδα πριν από την εφαρμογή του φόρου αυτού οι Δανοί “άδειασαν” κυριολεκτικά τα σουπερμάρκετ.

«Επρεπε να κάνουμε αποθέματα τόνων βουτύρου και μαργαρίνης για να είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος του ομίλου γαλακτοκομικών προϊόντων Arla Distribution, ο Σέρεν Γιόργκενσεν.

«Η εβδομάδα ήταν αρκετά χαοτική, με πολλά κενά ράφια. Οι άνθρωποι έχουν γεμίσει τους καταψύκτες τους» επιβεβαίωσε ένας υπεύθυνος ανεξάρτητου σουπερμάρκετ στην Κοπεγχάγη, ο Κρίστιαν Γιένσεν.

«Στην πραγματικότητα, δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει τίποτα…οι άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν ένα γλυκό θα το αγοράσουν. Απλά κάνοντας το τώρα, κάνουν οικονομία» σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.