Στις εξοχές της Βρετανίας η φύση προσφέρει εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς. Κάποιες αποτυπώθηκαν από τον φακό όσων συμμετείχαν στον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας British Wildlife

Στον ετήσιο διαγωνισμό για τις καλύτερες φωτογραφίες από την άγρια ζωή της Βρετανίας η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Πολλοί ήταν οι άνθρωποι εκείνοι που με τη φωτογραφική τους μηχανή ξεχύθηκαν στις κοντινές εξοχές για να αναδείξουν στιγμιότυπα από τη φύση της πατρίδας τους. Ενας από τους κριτές, ο Πολ Γουίλκινσον από το Wildlife Trusts, τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση της Βρετανίας για την προστασία της άγριας ζωής, επισήμανε ότι ο διαγωνισμός φωτογραφίας είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία για να δώσουμε στον φυσικό κόσμο που μας περιβάλλει την αναγνώριση και τον σεβασμό που του αξίζει. «Η μεγάλη συμμετοχή στον εφετινό διαγωνισμό αποκάλυψε ένα πραγματικό πάθος και στοργή για την άγρια ζωή». Ας δούμε ορισμένες από τις φωτογραφίες που έκλεψαν την παράσταση.

Η τσούχτρα που κέρδισε την πρωτιά
Αυτή η φωτογραφία απέσπασε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού. Ο φωτογράφος Ρίτσαρντ Σούκσμιθ ταξίδεψε μέχρι το Σούλα Σγκέιρ που είναι το πιο απομονωμένο μικρό νησί στα βορειοδυτικά της Σκωτίας, στον Βόρειο Ατλαντικό. Το νησάκι είναι ακατοίκητο αλλά επιδεικνύει μία θαυμαστή ποικιλία θαλάσσιων οργανισμών. Επίσης, το προτιμούν αμέτρητα θαλασσοπούλια αλλά και η τσούχτρα της φωτογραφίας. Για τον Γκρεγκ Αρμφιλντ που είναι διευθυντής φωτογραφίας και κινηματογραφικών παραγωγών στο WWF, το πορτρέτο της τσούχτρας είναι «φανταστικό». Κι αυτό γιατί ο φακός έχει «αποτυπώσει με εξαιρετικό τρόπο τα ιριδίζοντα χρώματα της τσούχτρας αναδεικνύοντας την ποιότητά τους».

Στο στόμα της γάτας
Μια οικόσιτη τιγρέ γάτα ορμάει σε μια φωλιά και αρπάζει τον νεοσσό κότσυφα. Στο Μπέρκσαϊρ όπου τραβήχτηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία, φαίνεται πως οι γάτες δεν έχουν εξημερωθεί εντελώς. Ή μπορεί να φταίει ότι η σπιτονοικυρά της ξέχασε να την ταΐσει την τελευταία εβδομάδα. Η φωτογραφία απέσπασε έπαινο καθώς εξεικονίζει το θέμα του διαγωνισμού: άγρια ζωή.

Ερωτας με τον φακό
Αυτό το θηλυκό ελάφι ξεπρόβαλε μέσα από την καταχνιά, στην εξοχή του Σάρεϊ στην Αγγλία. Το φωτογράφισε ο Μαρκ Σμιθ και το εντυπωσιακό πορτρέτο με φόντο το ομιχλώδες πρωινό κέρδισε επίσης ένα βραβείο. Το θηλυκό ελάφι αντιλαμβάνεται την παρουσία του φωτογράφου αλλά δεν μοιάζει να πολυσκοτίζεται κιόλας, αφού δεν διαισθάνεται κάποιον κίνδυνο.

Ο κυνηγός ερωδιός
Αφού γράπωσε το μικρό ψάρι, την… κάνει με μικρά πηδηματάκια. Αλλά σε αυτή τη φωτογραφία ο ερωδιός φαίνεται να περπατάει πάνω στο νερό. Αυτός είναι ο τίτλος της φωτογραφίας που τράβηξε ο Αντριου Πάρκινσον, σε κάποια λίμνη της βρετανικής φύσης. Οι ερωδιοί, που είναι πελαργόμορφα πουλιά, ζουν κυρίως κοντά σε ποτάμια, λίμνες, έλη και η κύρια τροφή τους είναι τα ψάρια τα οποία αιχμαλωτίζουν με το μακρύ τους ράμφος.

 

TA NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.