Δεν πάει καιρός που ο εγκαταλειμμένος ηλεκτρονικός υπολογιστής του Χάνιμπαλ Καντάφι, του πλέι μπόι της οικογένειας του Λίβυου τυράννου, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της λιβυκής ελίτ

Πλέον όμως τα καυτά στιγμιότυπα από την… κρυφή ζωή του Χάνιμπαλ έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και φιγουράρουν στις σελίδες το διεθνούς Τύπου.
Τα «ευρήματα χλιδής» που εκθέτουν το υπερπολυτελές λάιφ στάιλ του Λίβυου πλέι μπόι και της συζύγου του Αλίν (πρώην μοντέλο από τον Λίβανο) έκαναν τον γύρο του κόσμου, φέρνοντας εκ νέου στο διεθνές προσκήνιο τις περίφημες κλοπές κρατικού πλούτου από την οικογένεια Καντάφι.

Οι ξέγνοιαστες διακοπές του 35χρονου Χάνιμπαλ αγκαλιά με την Αλίν, μέσα σε πανάκριβα γιοτ, σε εντυπωσιακές παραλίες και σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης λίγο πριν από την κατάρρευση της μοναρχίας τους και εν μέσω της λαϊκής δυσφορίας και αγανάκτησης, δείχνουν ένα αμέριμνο ζευγάρι δίχως καμία έγνοια για τον λιβυκό λαό. Υπενθυμίζουν δε για άλλη μια φορά ότι «η ανέμελη, πλην άνετη, ζωή» αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο της οικογένειας Καντάφι και του κύκλου της.

Μέσα στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή υπήρχαν επιπλέον αναλυτικές λεπτομέρειες για τους offshore λογαριασμούς της οικογένειας καθώς και οι τελευταίες «διαδικτυακές μετακινήσεις χρηματικών ποσών». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», 26.000.000 ευρώ είχαν μεταφερθεί συνολικά από τον τέταρτο γιο του, που φημίζεται μεταξύ άλλων και για τα weekend parties του στο παραθαλάσσιο εξοχικό της οικογένειας.

Τη στιγμή που δημοσιεύονται τα ντοκουμέντα για τον βίο χλιδής του Χάνιμπαλ, η Ιντερπόλ ζητά τη σύλληψη του Σααντί Καντάφι. Η Διεθνής Αστυνομική Δύναμη που έχει έδρα τη Λιόν εκδίδει «κόκκινο σήμα» για τη σύλληψη του 38χρονου Σααντί, απευθύνοντας έκκληση στις 188 χώρες-μέλη της να συλλάβουν τον γιο του ανατραπέντα δικτάτορα. Σύμφωνα με την Ιντερπόλ, ο Σααντί Καντάφι καταζητείται από τις νέες λιβυκές Αρχές γιατί «οικειοποιήθηκε αγαθά διά της βίας και του εκφοβισμού όταν διοικούσε τη λιβυκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία»…

 

Δήμητρα Αθανασοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.