Οι χρήστες ζητούν εξηγήσεις από την εταιρεία

Σάλος με το Facebook στην ΑυστραλίαΤo Facebook υποσχέθηκε ότι θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των χρηστών του μετά το σάλο που προκάλεσαν καταγγελίες στην Αυστραλία.

Όπως κατήγγειλε ο ειδικός σε θέματα Facebook Νικ Καμπρίλοβιτς «ακόμα κι αν εμείς αποσυνδεθούμε» από την συγκεκριμένη σελίδα, η σελίδα δεν «αποσυνδέεται ποτέ από εμάς».

Οι τελευταίες αποκαλύψεις εξόργισαν τους χρήστες του Facebook κι εκείνους που τάσσονται υπέρ της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, οι οποίοι επιτέθηκαν στους δημιουργούς της σελίδας απαιτώντας εξηγήσεις.

Οι δημιουργοί της σελίδας αρνήθηκαν κατηγορηματικά το γεγονός ότι το Facebook καταγράφει συστηματικά τα στοιχεία των χρηστών (με τη μορφή των cookies) όταν εκείνοι επισκέπτονται άλλες σελίδες ή απλά σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Αυτή η αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί στον χείμαρρο των αλλαγών της ιστοσελίδας με πιο πρόσφατη την εφαρμογή «Timeline» στην οποία οι χρήστες μπορούν να δουν με χρονολογική σειρά τις κινήσεις τους στο facebook, καθώς και να ανακαλύψουν εκείνους που τους αφαίρεσαν από τη «λίστα των φίλων» τους.

Ο Stephen Collins, εκπρόσωπος της ομάδας διαδικτυακής προστασίας «Electronic Frontiers Australia», είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις θα απωθήσουν τους χρήστες, αλλά τουλάχιστον θα τους κάνει πιο προσεκτικούς όταν επισκέπτονται την αγαπημένη τους ιστοσελίδα.

«Για μία ακόμη φορά το Facebook χρησιμοποιεί προς όφελος του ότι ο μέσος χρήστης δεν γνωρίζει τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη του, επειδή δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις. Αυτό είναι το λιγότερο, ανήθικο», είπε ο κ. Collins και πρόσθεσε ότι του πήρε τουλάχιστον μία ώρα για να «κλειδώσει» το προφίλ του έτσι ώστε τα προσωπικά του στοιχεία να μην είναι φανερά στον μέσο χρήστη του διαδικτύου.

«Απλά η ιστοσελίδα δεν έχει αρκετά καλές ρυθμίσεις. Κανονικά θα έπρεπε να μην εμφανίζει τίποτα χωρίς την συγκατάθεση σου, κι όχι να χρειάζεται εσύ ως χρήστης να περάσεις όλο σου το χρόνο κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να σιγουρευτείς πλήρως για την προστασία σου», είπε.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε το Facebook υποσχέθηκε να λάβει μέτρα για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.