Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Φασολιά γίγας σε αγρόκτημα της Πτολεμαϊδας

Σεπτέμβριος 29th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Θα μπορούσε άνετα να μπει στο βιβλίο «Γκίνες» η φασολιά γίγας, που ανακάλυψε ο φακός του «Πτολεμαίου» σε αγρόκτημα της Πτολεμαϊδας

Πρόκειται για ένα φυτό, τους σπόρους του οποίου ο ιδιοκτήτης του κτήματος Απόστολος Μάγος, συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος, μετέφερε από την μακρινή Αυστραλία. Το ύψος της φασολιάς φτάνει τα 20 περίπου μέτρα, λόγω όμως του ότι δεν υπάρχει στήριγμα τέτοιου μεγέθους, ο κ. Μάγγος περιόρισε την ανάπτυξη του φυτού σε έναν φράκτη από 50 καλάμια και ύψος 5 μέτρα.

Η τεράστια φασολιά, απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα με πολύ νερό, λίπασμα και δέσιμο των κλαδιών της, ενώ οι καρποί της, τα φασόλια, που δίνει η μία και μοναδική ρίζα φτάνουν τα 15 κιλά και είναι νόστιμα και βραστερά, σύμφωνα με τον αγρότη, ο οποίος υπογράμμισε ότι ίσως να μην υπάρχει ανάλογο φυτό στην Ελλάδα.

 

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 29th, 2011 at 08:49 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply