Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα

Σεπτέμβριος 29th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ποιά είναι η κατάσταση στα Γρεβενά;

Eξαπλώνονται οι καταλήψεις στα σχολεία σ΄ ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο ο αριθμός τ
ων υπό κατάληψη σχολείων δεν είναι σταθερός, καθώς σε πολλά γυμνάσια και λύκεια παρατηρείται το φαινόμενο τη μία ημέρα να κάνουν κατάληψη, την επόμενη να ανοίγουν και την μεθεπόμενη να ξανακάνουν κατάληψη. Γι΄ αυτό άλλοι υπολογίζουν ότι 220 είναι τα υπό κατάληψη σχολεία και άλλοι ότι ξεπερνούν τα 600.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να στείλει τις αμέσως επόμενες ημέρες στα σχολεία εγκύκλιο για την αναπλήρωση των ωρών που χάνονται λόγω των καταλήψεων και συγκεκριμένα: Η αναπλήρωση θα γίνεται με περικοπή περιπάτων και εκδρομών, με περιορισμό των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών, με προσθήκη διδακτικών ωρών μετά την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος, στις περιπτώσεις που ο σύλλογος διδασκόντων κρίνει ότι είναι εφικτό, με αξιοποίηση των αργιών και αξιοποίηση των Σαββάτων.

Την ίδια ώρα ανακοίνωση εξέδωσε η τοπική ένωση καθηγητών νότιας Αθήνας, η οποία διαμαρτύρεται γιατί η διευθύντρια της Δ΄Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας έδωσε ονόματα «πλεοναζόντων» εκπαιδευτικών στην Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, μετά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων φαίνεται να υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, κάτι που οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι δεν συμβαίνει. Αυτό πάντως το πλεονάζον προσωπικό, το υπουργείο θέλει να μετακινηθεί σε σχολεία όπου υπάρχουν εκπαιδευτικά κενά.

Οι καθηγητές της νότιας Αθήνας σε συνεδρίασή τους αποφάσισαν να παρέμβουν στην διευθύντρια της Δ΄Διεύθυνσης με «απαίτηση να ανακληθούν οι κατάλογοι με τα ονόματα των συναδέλφων και να απορροφηθούν στα σχολεία της Δ΄Διεύθυνσης. Να μην υπάρχουν τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές και να επαναλειτουργήσουν οι εκπαιδευτικοί θεσμοί που πρόσφατα καταργήθηκαν (βιβλιοθήκες, συμβουλευτικοί σταθμοί κλπ.).

Επίσης αποφάσισαν την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας από 12 έως 2 μ.μ. σήμερα 29 Σεπτεμβρίου και συγχρόνως να κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό της Δ΄ Διεύθυνσης». Οι καθηγητές που συναντήθηκαν με την διευθύντρια, δηλώνουν ότι η συζήτηση μαζί της αποδείχτηκε άκαρπη.

ΥΓ.Περιμένουμε ενημέρωση από τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γρεβενών, για την κατάσταση στα σχολεία του Νομού.

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 29th, 2011 at 08:11 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply