Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συμμετοχή της ΔΙΑΔΥΜΑ στη διαπεριφερειακή συνάντηση του υποέργου TREC στη Λειψία

29 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Λειψία 14-15 Σεπτεμβρίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διαπεριφερειακής συνάντησης του υποέργου TREC στη Λειψία, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, στην οποία συμμετείχε και η ΔΙΑΔΥΜΑ ως εταίρος του σχήματος.

Το πρόγραμμα της συνάντησης οργανώθηκε από το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας Βιομάζας και συμπεριλάμβανε ένα ημερήσιο workshop πάνω στο θέμα των ενεργειακών clusters και τα δίκτυα ενεργειακών επιχειρήσεων. Κατά τη δεύτερη μέρα της συνάντησης, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν σε διάφορες εγκαταστάσεις ΑΠΕ της περιοχής, μεταξύ αυτών: στην εγκατάσταση βιοαερίου του συνεταιρισμού αγροτών στο Jesewitz, στο φωτοβολταικό πάρκο του Brandis και στο αιολικό πάρκο στο Ramsdorf, το οποίο βρίσκεται σε πρώην περιοχή ορυχείων εξόρυξης λιθάνθρακα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους εξής φορείς:
– North-West Regional Development Agency (συντονιστής του υποέργου)
– INCDO-INOE2000, Research Institute for Analytical Instrumentation
subsidiary, ICIA, Technology Transfer Center CENTI
– ΕΚΕΤΑ / ΙΤΕΣΚ
– ∆ΙΑ∆ΥΜΑ Α.Ε.
– German Biomass Research Center

Το υποέργο TREC (Trans-national Renewable Energy Cluster) ανήκει στο πρόγραμμα SMART+ της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Interreg IVC.

This entry was posted on Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2011 at 21:27 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply