Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε ποιους θα κόβεται πρώτα το ρεύμα

29 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Εντός λίγων εβδομάδων οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί

Σε ποιους θα κόβεται πρώτα το ρεύμαΤην τιμή ζώνης κάθε περιοχής καθώς και το ποσό της κατανάλωσης θα λαμβάνει υπόψη η ΔΕΗ πριν διακόψει την παροχή ηλεκτροδότησης στα νοικοκυριά που δεν θα πληρώσουν το «χαράτσι» στα ακίνητα.

Εντός λίγων εβδομάδων θα ξεκινήσει η αποστολή των επιβαρυμένων λογαριασμών και μπροστά στον κίνδυνο η εφαρμογή του νόμου να δημιουργήσει πρωτόγνωρες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις, το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η ΔΕΗ προβλέπει κοινωνικά κριτήρια για τις αποκοπές.

Τα κριτήρια, ωστόσο, δεν θα λειτουργούν μόνο συνδυαστικά αλλά και αυτόνομα. Αυτό σημαίνει ότι αν ο καταναλωτής που δεν πλήρωσε το τέλος, κατοικεί σε φτωχική συνοικία, αλλά ο λογαριασμός του είναι μεγάλος, πάλι θα είναι ανάμεσα στους πρώτους για τους οποίους θα εκδίδεται εντολή διακοπής.

Εκείνο που ανησυχεί, πάντως, περισσότερο την επιχείρηση, είναι ότι οι επισφάλειες της μπορεί να εκτιναχθούν στα ύψη σε λίγους μόλις μήνες.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζουν ήδη τα 563 εκ. ευρώ. Με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς από το χαράτσι, υπάρχει ο κίνδυνος μέσα σε λίγους μήνες να διπλασιαστούν. 215.000 καταναλωτές καθυστερούν να πληρώσουν για πάνω από έξι μήνες, τι θα γίνει, συνεπώς, τώρα που το τέλος θα αυξήσει κατακόρυφα το πληρωτέο ποσό;

Σε μια τέτοια περίπτωση μαζικών καθυστερήσεων, η ρευστότητα της ΔΕΗ θα τιναχθεί στον αέρα, και μαζί και το επενδυτικό της πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια, αφού η επιβολή του τέλους θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι το 2014.

This entry was posted on Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2011 at 20:31 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply