Τη σκυτάλη παίρνει ο εισαγγελέας Εφετών για παραπομπή ή μη σε δίκη

Ελεύθερος άνευ όρων ο ΨωμιάδηςΕλεύθερος άνευ όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση των οικονομικών υπερβάσεων στις συμβάσεις για τα σχολικά δρομολόγια κατά τη νομαρχιακή του θητεία.

Ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, αρνήθηκε κάθε ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Επικαλέστηκε αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο επικύρωσε τις συγκεκριμένες συμβάσεις των νομαρχιών για τα σχολικά δρομολόγια, καθώς επίσης και απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαίωσε πρώην νομάρχη σε ανάλογη περίπτωση.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα να τον αφήσουν ελεύθερο χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο και την ίδια τύχη είχαν οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του.

Πρόκειται για τον πρώην αντινομάρχη Γιώργο Τσαμασλή, δύο εκπροσώπους ιδιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων κι έναν εκπρόσωπο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται -κατά περίπτωση αυτές της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στη συγκεκριμένη πράξη- και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Τη σκυτάλη παίρνει πλέον ο εισαγγελέας Εφετών ο οποίος θα προτείνει την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.