Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Γιώργος Λιάνης: Το άρθρο 33 και το 40 δίνουν εξουσίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

Σεπτέμβριος 29th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Προ των ευθυνών του έφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρώην υπουργός και ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λιάνης, καλώντας τον, όπως και οι πολίτες, να πάρει επιτέλους πρωτοβουλίες μπροστά στην άνευ όρων παράδοση της χώρας

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να αναληφθεί γενναία πρωτοβουλία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έπειτα από σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, γιατί ο Πρόεδρος έχει τεράστια περιθώρια για να κάνει παρέμβαση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίζεται στο άρθρο 33 να υπηρετεί το συμφέρον του ελληνικού λαού και την πρόοδό του.

Ο Πρόεδρος μπορεί να πάρει αποφάσεις, αφού δώσει αναγκαίες διασαφήσεις, όταν το συμφέρον και η ασφάλεια του κράτους κινδυνεύουν. Βάσει του άρθρου 40 έχει το δικαίωμα να συγκαλέσει τη Βουλή κάθε φορά που κρίνει εύλογο».

«Πιστεύω», πρόσθεσε ο κ. Λιάνης, «ότι ο κατά τη γνώμη μου ευλογημένος άνθρωπος, φίλος παλιός, εξαίρετος ευπατρίδης είναι εύλογο να εμφανιστεί στους βουλευτές και να εξηγήσει για ποιον λόγο αποτυγχάνουν οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Επίσης έχει ο Πρόεδρος το δικαίωμα να διακόψει την εξακολούθηση των διαδικασιών της Βουλής για τριάντα μέρες, εάν το κρίνει εύλογο. Και έχει ο Πρόεδρος το δικαίωμα να αναπέμψει από τη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο κρίνει ότι δεν είναι σωστό. Και αυτό να ξαναψηφιστεί, αφού ειπωθούν οι λόγοι της αναπομπής.

Τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο μπορεί να προσέλθει στη Βουλή και να πει ποια είναι η κατάσταση. Αυτό ζητώ από τους αρχηγούς, αυτό ζητώ από τα πολιτικά κόμματα. Αυτό θα ήταν πιο σοβαρό από μια συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο».

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 29th, 2011 at 10:43 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply