Στην Αγγλία προελαύνουν, στο Τσάμπιονς Λιγκ τα θαλάσσωσαν οι ομάδες του Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ γλίτωσε τα χειρότερα στο 90′, όταν ισοφάρισε (3-3) τη Βασιλεία στο “Όλντ Τράφορντ”. Η Σίτι έχασε (2-0) με κάτω τα χέρια στο Μόναχο από μία επιβλητική Μπάγερν, η οποία συμπλήρωσε 10 σερί νίκες σε επίσημους αγώνες, με “καθαρή” την εστία. Στα υπόλοιπα ματς της πρεμιέρας της 2ης αγωνιστικής, τα φαβορί επικράτησαν εύκολα ή δύσκολα, με πιο εμφατική τη νίκη (3-0) της Ρεάλ επί του Άγιαξ στη Μαδρίτη.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε της Βασιλείας με 2-0 στο ημίχρονο, χάρη σε ισάριθμα γκολ του Ντάνι Ουέλμπεκ και η νίκη έμοιαζε εύκολη υπόθεση. Όμως στο δεύτερο 45λεπτο, τα μεγάλα αστέρια των Ελβετών έφεραν τα πάνω κάτω. Αρχικά ο Φάμπιαν Φράι μείωσε και αμέσως μετά, με δύο προσωπικά γκολ ο μεγάλος Φράι, ο Αλεξάντερ, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Την τιμή των όπλων έσωσε με κεφαλιά στο 90ό λεπτό ο Άσλεϊ Γιανγκ, με το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο Μόναχο, η Μάντσεστερ Σίτι έπαιζε για 30 λεπτά στο μισό γήπεδο την Μπάγερν, όμως οι Βαυαροί όχι μόνο επέβαλαν το ρυθμό τους, αλλά έκαναν επίδειξη δύναμης. Ο Τζο Χαρτ ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Άγγλων, όμως μετά από μεγάλες του αποκρούσεις, ο Μάριο Γκόμεζ κατάφερνε να είναι στη σωστή θέση και πέτυχε δύο γκολ από “ριμπάουντ”. Ο… συνάδελφος του Χαρτ, Μάνουελ Νόιερ, κράτησε, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία είναι η αλήθεια, ανέπαφη την εστία του για 10ο σερί ματς. Έχει να δεχθεί γκολ από την πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα, στις 7 Αυγούστου, πριν από 932 αγωνιστικά λεπτά.

Με το σκορ στο 2-0, ο προπονητής της Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, έδωσε εντολή στον Κάρλος Τέβες να κάνει ζέσταμα, αλλά εκείνος αρνήθηκε να περάσει στο ματς. Ο Ιταλός κόουτς τόνισε ιδιαίτερα εκνευρισμένος στη συνέντευξη Τύπου ότι πλέον δεν υπολογίζει στον μέχρι πρότινος αρχηγό της ομάδας: “Είναι τελειωμένος. Δεν θα ξαναπαίξει ποτέ”!

1ος όμιλος

Μπάγερν-Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (38′, 45′ Μάριο Γκόμεζ)
Νάπολι-Βιγιαρεάλ 2-0 (15′ Χάμσικ, 17′ πεν. Καβάνι)
Βαθμολογία: Μπάγερν 6, Νάπολι 4, Μάντσεστερ Σίτι 1, Βιγιαρεάλ 0

2ος όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ίντερ 2-3 (45′ Τζαγκόεφ, 77′ Βάγκνερ Λαβ – 6′ Λούσιο, 23′ Πατσίνι, 78′ Σάρατε)
Τραμπζονσπόρ-Λιλ 1-1 (75′ πεν. Κόλμαν – 31′ Σο)
Βαθμολογία: Τραμπζονσπόρ 4, Ίντερ 3, Λιλ 2, ΤΣΣΚΑ Μόσχας

3ος όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Βασιλεία 3-3 (16′, 18′ Ουέλμπεκ, 90′ Γιανγκ – 58′ Φ.Φράι, 60′, 75′ πεν. Αλ.Φράι)
Οτελούλ-Μπενφίκα 0-1 (41′ Μπρούνο Σέζαρ)
Βαθμολογία: Βασιλεία 4, Μπενφίκα 4, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2, Οτελούλ 0

4ος όμιλος

Λιόν-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0 (23′ Γκομίς, 42′ Κονέ)
Ρεάλ Μαδρίτης-Άγιαξ 3-0 (26′ Κριστιάνο Ρονάλντο, 41′ Κακά, 50′ Μπενζεμά)
Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 6, Λιόν 4, Άγιαξ 1, Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0

 

Οι αγώνες της Τετάρτης (21:45)

Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης-Πόρτο (19:00)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-ΑΠΟΕΛ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπαρτσελόνα
Μίλαν-Βικτόρια Πλζεν
Βαλένθια-Τσέλσι
Λεβερκούζεν-Γκενκ
Άρσεναλ-Ολυμπιακός
Μαρσέιγ-Ντόρτμουντ

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.