Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων Boeing πρόκειται να παραδώσει την Τετάρτη και μετά από τρία χρόνια καθυστερήσεων το πρώτο της αεροσκάφος 787 Dreamliner στις Ιαπωνικές αερογραμμές All Nippon Airways

Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε μία σειρά ατέλειες κατασκευής που βρέθηκαν στα τεστ και έπρεπε να διορθωθούν. Το ενεργειακά οικονομικό αεροσκάφος έχει κατασκευασθεί από σύνθετα ελαφρά υλικά.

Η Boeing σκοπεύει να κατασκευάζει 10 παρόμοια αεροσκάφη μηνιαίως από το 2013. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το μονόπτερο αεροσκάφος διαθέτει τα μεγαλύτερα παράθυρα σε όλη την αεροπορική βιομηχανία, τη χαμηλότερου ύψους καμπίνα και τον καθαρότερο αέρα, χαρακτηριστικά που συνδυασμένα στοχεύουν στο να επιτρέπουν στους επιβάτες να φθάνουν στους προορισμούς τους περισσότερο ανανεωμένοι.

Όμως τα προβλήματα με το Dreamliner έπληξαν τη φήμη της Boeing και η εταιρεία ελπίζει πως η επιτυχής εκκίνηση του θα σβήσει την άσχημη ανάμνηση των καθυστερήσεων που σημειώθηκαν στη κατασκευή του.

Όπως τονίζουν οι επικεφαλής της εταιρείας, το νέο αεροσκάφος της οικογένειας αεροπλάνων 787 αντιπροσωπεύει ένα εκπληκτικό τεχνολογικό επίτευγμα πρωτοφανές στην ιστορία της αεροναυπηγικής που θα βάλει τις βάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα κατασκευάζονται οι νέες γενιές αεροπλάνων, χρησιμοποιώντας δηλαδή ελαφρά σύνθετα υλικά αντί τα παραδοσιακά του αλουμινίου, του ατσαλιού κλπ.

Σήμερα, η παραγωγή του αεροπλάνου τρέχει μόλις με 2,5 σκάφη μηνιαίως.

ΕΝΕΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.