Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Σε τρεις μήνες άσπρισαν τα μαλλιά του πατέρα μου» ομολογεί ο γιος του Παπανδρέου

26 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

«Πηγαίνω κι εγώ στις πορείες»…

http://www.newsbeast.gr/files/temp/6E1973B91529990E36C6B84D68D7B456.jpgΌταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αλεξιπτωτιστής στις Ειδικές Δυνάμεις στον Έβρο ουδείς όπως ειπώθηκε γνώριζε ποιος ήταν. Ούτε καν ο διοικητής του. Νόμιζαν ότι πρόκειται για συνωνυμία. Δεν τον ρώτησαν, δεν τους είπε. Μόνος του πέρασε όλα τα δύσκολα τεστ, χωρίς να χρησιμοποιήσει κανένα μέσο. Πληροφορήθηκαν όμως το ποιος είναι όταν ξαφνικά ήρθε ο πατέρας του να τον επισκεφθεί στη μονάδα του κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας. Τότε έμαθαν οι πάντες ότι ο στρατιώτης Ανδρέας Παπανδρέου του Γεωργίου των Ειδικών Δυνάμεων που υπηρετούσε στη μονάδα ήταν ο υιός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ πρόλαβε και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως αλεξιπτωτιστής. Έκανε πέντε πτώσεις με αλεξίπτωτο και πήρε την πολυπόθητη για τους κομάντος «πουλάδα».

Ο πρωτότοκος γιος του Παπανδρέου από τον πρώτο του γάμο με την κυπριακής καταγωγής κυρία Εύα Ζησιμίδου, παραμένει σχεδόν στην αφάνεια , τόσο που πολλοί ακόμα αγνοούν ότι ο κ. Παπανδρέου εκτός από την κόρη του τη Μαργαρίτα έχει και έναν γιό, τον Αντρίκο ή… Σπίθα όπως τον αποκαλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν παιδάκι ακόμα επισκεπτόταν το Καστρί.

Πώς νιώθει που ο πατέρας του ηγείται μιας κυβέρνησης που κόβει συντάξεις και μισθούς; «Δεν τον βλέπετε; Του πατέρα μου τα μαλλιά άσπρισαν μέσα σε τρεις μήνες. Το παλεύει όσο μπορεί, στεναχωριέται, προσπαθεί. Και όσο γι αυτά που λένε ότι γυμνάζεται, δεν γυμνάζεται για τον εαυτό του, γυμνάζεται για να είναι δυνατός για τη μάχη που δίνει κάθε μέρα. Εάν δεν τα ζεις από μέσα… κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει» είχε πει σε φίλους του που τον ρωτούσαν συνεχώς πως αισθάνεται με όλη αυτήν την κατάσταση.

Ο γιος του Πρωθυπουργού βρέθηκε σε πορείες και διαδηλώσεις πολλές φορές, από τότε που ακόμα ήταν φοιτητής. Όταν ήταν μαθητής μετείχε σε διάλογους στις καταλήψεις ακόμα και όταν ο πατέρας του ήταν υπουργός Παιδείας.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα» ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου αναφέρει: «Μετέχω ως απλός πολίτης αρκετές φορές με τις παρέες μου σε πορείες που προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις και δεν λοιδορούν απλώς. Ειρηνικά όμως. Σε αυτές που σπάγανε μαγαζιά και πεζοδρόμια, όχι, δεν πήγα και δεν πρόκειται να πάω. Δεν το μπορώ αυτό. Καταστρέφουν τις περιουσίες των άλλων, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να χάσουν την εργασία τους. Όταν βρεθείς στο δρόμο, αλήθεια, ποιος θα σε ταΐζει;».

This entry was posted on Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2011 at 17:18 and is filed under ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply