Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προβάδισμα στη Ν.Δ. δίνουν νέες δημοσκοπήσεις

Σεπτέμβριος 25th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Άνοδο ποσοστών σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ σημειώνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις. Μεγάλα ποσοστά συγκεντρώνει και η αδιευκρίνιστη ψήφος (λευκό – άκυρο – αποχή – αναποφάσιστοι).

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών κατακρίνει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι «οι θυσίες τους πήγαν χαμένες». Αυτά δείχνουν, μεταξύ άλλων, δυο δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων «Πρώτο Θέμα» και «Τύπος της Κυριακής».

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον κατά 6%, αλλά και στις δυο δημοσκοπήσεις οι αναποφάσιστοι πλησιάζουν το ένα τρίτο όσων ερωτήθηκαν.

Στην δημοσκόπηση της ALCO για το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 5,8%. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 21,3% και το ΠΑΣΟΚ 15,5%. Το ΚΚΕ προσεγγίζει το 7,4%, το ΛΑΟΣ 5,6% , ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, η ΔΗΣΥ 2,2%, η ΔΗΜΑΡ 2,5%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,5%, το Άρμα Πολιτών 1,6%, άλλο κόμμα επιλέγει το 3,3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος 32,6% (λευκό – άκυρο – αποχή – αναποφάσιστοι).

Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ΝΔ(29,3 %) – ΠΑΣΟΚ(21,3%) φθάνει τις 8 μονάδες. Όπως προκύπτει από την ιδία δημοσκόπηση, το 79% πιστεύει ότι πήγαν χαμένες οι θυσίες των πολιτών τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ 6 στους 10 πολίτες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Στην δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE για τον «Τύπο της Κυριακή» η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% , το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 9%, το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,5% , η ΔΗΜΑΡ 3%, η ΔΗΣΥ 2%, το Άρμα Πολιτών 2%, άλλο κόμμα 4% , ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 30% .

Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι στο 36% και της ΝΔ στο 60%. Το 59,5% δεν επιλέγει ως καταλληλότερο πρωθυπουργό κανέναν μεταξύ των κ Παπανδρέου και Σαμαρά ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 24% και ο πρωθυπουργός 15%.

This entry was posted on Κυριακή, Σεπτέμβριος 25th, 2011 at 11:36 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply