Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας ζήτησε σήμερα από τους κατοίκους του βορρά να παραμείνουν στα σπίτια τους εξαιτίας της του αμερικανικού δορυφόρου στη Γη

Τα ξημερώματα του Σαββάτου αναμένεται να γίνει η επιστροφή αυτή και η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας εκτιμά ότι οι πιθανότητες κάποια θραύσματά του να πέσουν σε ιταλικό έδαφος είναι 1,5%, την ώρα που την Πέμπτη το βράδυ ήταν 0,6%.

Οι περιφέρειες όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η Πιεμόντε, η Λομβαρδία, η Βαλ Ντ’ Αόστε, η Λιγουρία, η δυτική Εμίλια-Ρομάνια, η Βενετία, και η Τρεντίνο Άλτο- Άντιζε, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Οι αρχές συστήνουν στους κατοίκους των περιοχών αυτών να μην μείνουν έξω. Οσον αφορά τα κτίρια πρέπει να παραμένουν στους κατώτερους ορόφους και κοντά σε φέροντες τοίχους.

Τα θραύσματα του δορυφόρου δεν θα είναι ορατά κατά τη διάρκεια της πτώσης, ενώ οι ιταλικές αρχές υπογραμμίζουν ότι ενδέχεται να εκλυθούν τοξικά αέρια και ζητούν από τους ανθρώπους να μην πλησιάσουν τα θραύσματα σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.