Νέος γύρος ανταλλαγής ύβρεων στο πολυτελές καφενείο του Κοινοβουλίου

Αγριος καυγάς Τσώνη - Ροντούλη στο εντευκτήριο της ΒουλήςΑγριος καυγάς ξέσπασε στο εντευκτήριο της Βουλής μεταξύ του βουλευτή Φθιώτιδας του ΠαΣοΚ κ. Ν. Τσώνη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ κ. Αστ. Ροντούλη, οι οποίοι παρ’ ολίγον να έρθουν στα χέρια! Αφορμή για το πρωτοφανές επεισόδιο ήταν η υβριστική δήλωση του κ. Ροντούλη από του βήματος της Βουλής  ο οποίος βάλλοντας κατά της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα είχε αναφέρει: «Είχα πει ότι είστε ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες. Ανακαλώ! Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια!» Η φράση αυτή πυροδότησε την οργή των βουλευτών οι οποίοι όταν αντίκρισαν τον κ. Ροντούλη να μπαίνει στο Εντευκτήριο συνοδευόμενος από τους συναδέλφους του βουλευτές του ΛΑΟΣ κκ. Αγγ. Κολοκοτρώνη και Π. Μαρκάκη, του επιτέθηκαν φραστικά. Ο κ. Τσώνης απευθυνόμενος στον κ. Ροντούλη του είπε: «Γομάρι είσαι εσύ! Αυτά που λες αφορούν εσένα και μόνο εσένα. Εμείς παλεύουμε για την κοινωνία κι εσύ μας λες γομάρια!»

Μαζί με τον κ. Τσώνη ήταν και ο βουλευτής Πέλλας του ΠαΣοΚ κ. Β. Γιουματζίδης, ενώ οι παριστάμενοι «πάγωσαν» όταν άκουσαν και τη συνέχεια. Εξαλλος ο κ. Τσώνης ακούστηκε, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, να λέει στον αμήχανο κ. Ροντούλη: «Αντε γ….. Οπου σε συναντάω θα σε γ…. Εχεις χάρη που δεν μπορώ να σε πλακώσω!». Και πρόσθεσε: «Μας προσβάλλεις όλους βάναυσα. Προσβάλλεις τις οικογένειές μας». Ενώ ο κ. Γιουματζίδης του είπε: «Το κάνεις κατ’ επανάληψη. Είσαι προκλητικός». Χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να αποσοβηθούν τα χειρότερα. Τα πνεύματα ήταν τόσο οξυμένα που πολλοί φοβήθηκαν μην τυχόν οι δυο βουλευτές πιαστούν στα χέρια! Παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρ. Νιώτης και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Αθ. Οικονόμου, όπως και άλλοι για να τους χωρίσουν. «Το ζήτημα είναι θεσμικό και όχι προσωπικό», είπε ο κ. Νιώτης.

Παρέμβαση Πετσάλνικου

Είχε προηγηθεί εντός της Ολομέλειας η παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου ο οποίος στηλίτευσε τη στάση του κ. Ροντούλη σχολιάζοντας τα περί «γομαριών»: «Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι απαράδεκτοι, είναι ύβρεις. Οι τόσο βαριές εκφράσεις δεν δείχνουν παλληκαριά ούτε μειώνουν αυτόν στον οποίο απευθύνονται». Ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε απαράδεκτο και το περιστατικό με τη βουλευτή του ΚΚΕ κυρίαΛιάνα Κανέλλη και την φρατζόλα με το γάλα λέγοντας ότι αυτά είναι «σκηνοθετικά εφέ για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ». Μάλιστα ο Πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε έκκληση προς τους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων «να συμβάλλουμε όλοι για να διατηρηθεί ο διάλογος στο ύψος των περιστάσεων ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι θεσμοί βάλλονται».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Πρωτόπαπας λέγοντας ότι «είναι άλλο η κριτική και άλλο οι ύβρεις»«Το χειρότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να παριστάνουμε τα ψευτοκουτσαβάκια», σημείωσε.

Πάντως ο κ. Ροντούλης δεν ανακαλεί. Οπως είπε «εγώ ουδέποτε αναφέρθηκα σε βουλευτές του ΠαΣοΚ γιατί ξέρω τι βιώνουν καθημερινά, αναφέρθηκα σε μια κυβερνητική πρακτική». Ο κ. Πετσάλνικος σχολίασε: «Λυπάμαι, αλλά δεν κατάλαβε τίποτα ο κ. Ροντούλης»!

Ο Γ. Καρατζαφέρης για τα «γομάρια»

Κρατώντας μια πλαστική σακούλα, ανήλθε στο βήμα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης: «Εγώ δεν έχω ήδη μπακαλικής», είπε υπαινισσόμενος την κυρία Κανέλλη. «Εχω ένα λεξικό. Τον θησαυρό της ελληνικής γλώσσας», είπε και χαρακτήρισε«θεμιτή την παρέμβαση του προέδρου, όχι όμως άμεμπτη, αν στο παρελθόν είχε δειχθεί η ίδια ευαισθησία όταν υβρίζετο ο Πρωθυπουργός»«Ισχύει αυτό που είπε ο κ. Αν. Λοβέρδος, ότι η Αριστερά μένει στο απυρόβλητο, ενώ ό,τι συμβαίνει από την Δεξιά είναι μεμπτό», πρόσθεσε και άρχισε να διαβάζει την ετυμολογία της λέξης «Γομάρι: φορτίον, φόρτωμα, γάϊδαρος, βλάκας, ζώον με φορτίον». Και «αδειάζοντας» εμμέσως τον κ. Ροντούλη ανέφερε: «Σαφέστατα θα ήταν μια φράση η οποία θα μπορούσε να παραληφθεί. Αλλά όταν έρχεται ως προϊόν μιας ανάλγητης πολιτικής, δεν μπορεί παρά να αναγκάζεται κανείς να χρησιμοποιεί υπερβολικές εκφράσεις».

 

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.