Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σόιμπλε: Σε δέκα χρόνια θα βγει η Ελλάδα από την κρίση

24 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

«Πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος»

http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/9BEF0497E36FCBE7F5BA14BF1630AA85.jpgΤην εκτίμηση ότι θα χρειαστούν περίπου δέκα χρόνια για να καταφέρει η Ελλάδα να βγει από την κρίση εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Παράλληλα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος», προσθέτοντας ότι η Γερμανία κατανοεί το μεγάλο φορτίο που καλούνται να σηκώσουν οι Έλληνες.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να καταρρεύσει η Ευρωζώνη» (σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας).
Μιλώντας στην Bussiness Week, πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη για τον πολιτικό ρόλο της ΕΕ, καθώς και στην δυνατότητά της να αναλαμβάνει διεθνή δράση.

Ο Β.Σόιμπλε τόνισε ότι κανείς δεν θα πρέπει να υποτιμά τον πιθανό αντίκτυπο που θα έχει μια χρεοκοπία της Ελλάδας στις τράπεζες, καθώς και τον κίνδυνο για φαινόμενο «ντόμινο» σε χώρες της Ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος» τόνισε.

«Δεν μπορούμε “γλιτώσουμε” τον ελληνικό λαό από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε, τονίζοντας ότι «τελικά, είναι ο λαός που πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει και εάν μπορεί να σηκώσει το βάρος».

«Σεβόμαστε το μεγάλο φορτίο που καλείται να σηκώσει ο ελληνικός λαός» πρόσθεσε.

This entry was posted on Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2011 at 19:47 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply