Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανταλλάζουν καρέκλες ο Μεντβέντεφ και ο Πούτιν

24 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο πρόεδρος της Ρωσίας πρότεινε τον Πρωθυπουργό ως υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές

Ανταλλάζουν καρέκλες ο Μεντβέντεφ και ο Πούτιν

Τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πρότεινε πριν από λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ως υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου. Μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Βλ.Πούτιν είχε προτείνει τον Ντ.Μεντβέντεφ ως επικεφαλής της λίστας υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές.

Από την πλευρά του, ο Βλ.Πούτιν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της λίστας στις προηγούμενες εκλογές του 2008 με την ιδιότητα του προέδρου της Ρωσίας, είπε ότι πιστεύει πως πρέπει να τηρηθεί η παράδοση και επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στις κοινοβουλευτικές εκλογές να είναι ο εν ενεργεία πρόεδρος της χώρας.

Όπως είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός, οι δύο άνδρες έχουν από καιρό αποφασίσει για τις μεταξύ τους σχέσεις και την πρότασή τους για τη μελλοντική διαμόρφωση του συνδυασμού τους στην ηγεσία της χώρας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την κοινή είσοδο των δύο ηγετών στο χώρο του Συνεδρίου και την κοινή τους πρόταση.

Μιλώντας στο Συνέδριο, ο Ντ.Μεντβέντεφ είπε ότι «δεν θα δώσουμε τη Ρωσία σε εκείνους, που θέλουν να τη διαλύσουν και δίνουν απραγματοποίητες υποσχέσεις», επιμένοντας ότι το σημαντικό για την τελευταία δεκαετία ήταν ότι η χώρα έμεινε ενιαία, ανορθώθηκε και τώρα μπαίνει σε μια νέα φάση της ανάπτυξής της.

Οι ανακοινώσεις αυτές βάζουν τέλος σε φημολογίες μηνών σχετικά με το ποιος από τους δύο άνδρες θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

This entry was posted on Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2011 at 22:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply