ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥΗ Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου είναι και επίσημα, (όπως άλλωστε είχαμε σημειώσει από χθες), η πρώτη πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, καθώς στη σχετική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στα Γραφεία της ΠΕΔ, όπως αναμενόταν, συγκέντρωσε 12 ψήφους (της παράταξης της ΝΔ) έναντι 9 του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, ο οποίος είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Αντιπρόεδρος εξελέγη η Άννα Νανοπούλου, ενώ από την παράταξη της μειοψηφίας προτάθηκε ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Πτολεμαίος υπήρξε παρασκήνιο ανάμεσα στους υποψηφίους της ΝΔ οι οποίοι πραγματοποίησαν συνάντηση την Τετάρτη το απόγευμα: Σύμφωνα με πληροφορίες με την έναρξη της σύσκεψης, αποσύρθηκε από την κούρσα ο ένας εκ των τριών υποψηφίων προέδρων, ο Δήμαρχος Φλώρινας. Ο Γιάννης Βοσκόπουλος, δήλωσε την αποχώρησή του, δηλώνοντας συγχρόνως ότι ενδιαφέρεται για την προεδρία της ΔΙΑΔΥΜΑ ή για μια θέση στην κεντρική αυτοδιοικητική σκηνή, την Κεντρική Ένωση Δήμων. Ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, ενημέρωσε τους αυτοδιοικητικούς της παράταξης ότι ενδιαφέρεται για το δ.σ. της ΚΕΔ, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν αναιρεί το ενδιαφέρον του για την προεδρία της ΠΕΔ. Έτσι αποφασίστηκε να γίνει ψηφοφορία μεταξύ Βρυζίδου και Κουπτσίδη, με παράλληλη δέσμευση, όποιος μειοψηφίσει να αποχωρήσει από την κούρσα. Έγινε λοιπόν στην ψηφοφορία, στην οποία ψήφισαν 10 – έλειπαν 2 – το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό υπέρ της δημάρχου Εορδαίας που έλαβε 8 ψήφους, έναντι 2 ο δήμαρχος Γρεβενών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.