Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

H Παρασκευή Βρυζίδου είναι πλέον η πρώτη πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας

Σεπτέμβριος 23rd, 2011 by Χρήστος Μίμης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥΗ Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου είναι και επίσημα, (όπως άλλωστε είχαμε σημειώσει από χθες), η πρώτη πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, καθώς στη σχετική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στα Γραφεία της ΠΕΔ, όπως αναμενόταν, συγκέντρωσε 12 ψήφους (της παράταξης της ΝΔ) έναντι 9 του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, ο οποίος είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Αντιπρόεδρος εξελέγη η Άννα Νανοπούλου, ενώ από την παράταξη της μειοψηφίας προτάθηκε ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Πτολεμαίος υπήρξε παρασκήνιο ανάμεσα στους υποψηφίους της ΝΔ οι οποίοι πραγματοποίησαν συνάντηση την Τετάρτη το απόγευμα: Σύμφωνα με πληροφορίες με την έναρξη της σύσκεψης, αποσύρθηκε από την κούρσα ο ένας εκ των τριών υποψηφίων προέδρων, ο Δήμαρχος Φλώρινας. Ο Γιάννης Βοσκόπουλος, δήλωσε την αποχώρησή του, δηλώνοντας συγχρόνως ότι ενδιαφέρεται για την προεδρία της ΔΙΑΔΥΜΑ ή για μια θέση στην κεντρική αυτοδιοικητική σκηνή, την Κεντρική Ένωση Δήμων. Ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, ενημέρωσε τους αυτοδιοικητικούς της παράταξης ότι ενδιαφέρεται για το δ.σ. της ΚΕΔ, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν αναιρεί το ενδιαφέρον του για την προεδρία της ΠΕΔ. Έτσι αποφασίστηκε να γίνει ψηφοφορία μεταξύ Βρυζίδου και Κουπτσίδη, με παράλληλη δέσμευση, όποιος μειοψηφίσει να αποχωρήσει από την κούρσα. Έγινε λοιπόν στην ψηφοφορία, στην οποία ψήφισαν 10 – έλειπαν 2 – το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό υπέρ της δημάρχου Εορδαίας που έλαβε 8 ψήφους, έναντι 2 ο δήμαρχος Γρεβενών.

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 23rd, 2011 at 07:45 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply