Σκληρή επίθεση από βουλευτές στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Διχόνοια και διαλυτικά φαινόμενα στην ΚΟ του ΠαΣοΚΜε ξεσπάσματα εντός κοινοβουλίου και πολλαπλές εκφάνσεις εκνευρισμού, εκδηλώνεται πλέον ο κίνδυνος αποσύνθεσης στην ΚΟ του ΠαΣοΚ, εν όψει της ψήφισης των νέων μέτρων.

Η ένταση κορυφώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, αρχικώς με φραστικές επιθέσεις βουλευτών κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Η. Μόσιαλου και με αφορμή τις δηλώσεις του της προηγούμενης ημέρας, ενώ λίγη ώρα αργότερα το κλίμα αυτό αποτυπώθηκε και στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Γ. Παπανδρέου ξεκίνησε από το μεσημέρι της Πέμπτης σειρά επαφών με βουλευτές, ενόψει των ψηφοφοριών των επομένων ημερών και εβδομάδων, σε μία προφανή προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων.

Ανησυχία στον ΚΤΕ
Στη συνεδρίαση του ΚΤΕ, παρουσία των κκ. Βενιζέλου, Ρέππα και Κουτρουμάνη, ήταν φανερό ότι οι περισσότεροι βουλευτές επιδίωξαν την καταγραφή των προβληματισμών τους και των επιφυλάξεών τους για τα νέα μέτρα και τη συνεχή διολίσθηση της κυβέρνησης σε τέτοιου είδους αποφάσεις.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις δηλώσεις που καταγράφηκαν ήταν οι εξής:

– «Εχουμε σχέδιο για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση;»
– «Οφείλονται εγγυήσεις στην ΚΟ ότι αυτά τα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα»
– «Να αποδοθούν ευθύνες στους υπουργούς για την μη επίτευξη στόχων»
– «Να τα κάνουμε όλα με έναν πόνο σαν το τσιρότο. Ολο το δημόσιο είναι τώρα στο πόδι».
– «Ετσι όπως πάμε είναι σαν να τρέχουμε με 200 πάνω στον τοίχο.
– «Δρούτσας και Μόσιαλος βρίζουν τους βουλευτές, παραμονές των μέτρων. Είναι τυχαίο;»
– «Υπαρχει πλήρης αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να φορολογούμε συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους»
– «Πλεόνασμα το 2012 με ύφεση αποκλείεται

Γ. Παπανδρέου: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος»
Λίγο νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ξεκινούσε κύκλο συναντήσεων με τους βουλευτές, με πρώτους βουλευτές των Ιονίων Νήσων και εν συνεχεία με τους βουλευτές της Κρήτης.
Απευθυνόμενος σε αυτούς, ο κ. Παπανδρέου είπε μεταξύ των άλλων: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο άλλος δρόμος, είναι δρόμος χρεοκοπίας, με μεγάλες και βαριές επιπτώσεις σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.
Είμαστε στη μέση ενός δρόμου. Και θα ήταν πολύ αρνητικό να αφήναμε στη μέση αυτή την προσπάθεια – όχι μόνο θα υπήρχαν θυσίες, αλλά θα πήγαιναν και χαμένες».

Βουλευτές κατά κυβερνητικού εκπροσώπου
Νωρίτερα, πολλοί βουλευτές επιτέθηκαν φραστικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Η. Μόσιαλο στο καφενείο της Βουλής, αντιδρώντας στα όσα είχε πει το προηγούμενο βράδυ από τη συχνότητα του Alter («Όλο το πολιτικό σύστημα έχει πολιτικές ευθύνες. Αλλά μη μου τα λέτε εμένα. Εγώ ήρθα το 2009. Δεν απολογούμαι για το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Ξέρουμε πολύ καλά, τι γινόταν σε αυτή τη χώρα και γνωρίζετε ότι είμαι ο μόνος βουλευτής που δεν έχει πάρει κανένα βουλευτικό προνόμιο»).

Κατά του κ. Μόσιαλου στράφηκαν μεταξύ των άλλων η κυρία Σούλα Μερεντίτη, οι κκ. Ι. Διαμαντίδης και Ν. Σαλαγιάννης, κ.ά), οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν εντόνως, θεωρώντας τις αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου προσβλητικές.

Αριστερή Πρωτοβουλία: «Αντίδραση προς όλους»
Σε αυτό το κλίμα, η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠαΣοΚ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ των άλλων υπογραμμίζονται τα εξής: «Η σωτηρία της χώρας στη παρούσα στιγμή εξαρτάται κυρίως από την απομάκρυνση των ανικάνων και όλων όσων συνέβαλαν στο να φτάσει η χώρα σ’ αυτή την κατάσταση της μονόδρομης πολιτικής της λιτότητας. Η αντίδραση μας θα είναι προς όλους και σε όλους τους τόνους. Η ανοχή τελείωσε. Τώρα ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.