Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μόνο του έμεινε το ΠαΣοΚ για τα δημοψηφίσματα

23 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή του

Μόνο του έμεινε το ΠαΣοΚ για τα δημοψηφίσματα

Μόνη της έμεινε η κυβερνητική πλειοψηφία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή όπου εισήχθη προς επεξεργασία το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε επί της αρχής μόνο από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν με το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί «επικοινωνιακό τέχνασμα» προκειμένου η κυβέρνηση να αποφύγει τις εκλογές. Μάλιστα διατυπώθηκαν έντονες ενστάσεις για τα ερωτήματα που θα τεθούν σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης σχολίασε από την πλευρά του ότι «ο Ελληνικός λαός δεν ποδηγετείται» και ότι «το δημοψήφισμα δεν υποκαθιστά την λαϊκή εντολή». Απέδωσε μάλιστα στα κόμματα της αντιπολίτευση φόβο «έναντι του θεσμού της άμεσης δημοκρατίας».

Εκ μέρους της ΝΔ ο κ. Αν. Νεράντζης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «διάφανο μανδύα για να αποφύγει η κυβέρνηση τις εκλογές», ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Αντ. Σκυλλάκοςέκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Ο κ. Αθ. Πλεύρης από τον ΛΑ.Ο.Σ. διατύπωσε ενστάσεις για τα ερωτήματα που θα τεθούν σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα, ενώ ο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Β. Μουλόπουλος μίλησε για απολύτως ελεγχόμενο πλαίσιο διεξαγωγής δημοψηφισμάτων από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Λάμπρος Σταυρόπουλος

This entry was posted on Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2011 at 09:50 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply