Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκαν τα Γρεβενά τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σεπτέμβριος 23rd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο κκ Βαρθολομαίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από χιλιάδες κόσμου, κληρικούς και στρατό στην Κεντρική πλατεία Αιμιλιανού Γρεβενών προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τα εκατό χρόνια από τον βίαιο θάνατο του εθνομάρτυρα μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη.

Στον χαιρετισμό του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε την ιστορία, το φυσικό περιβάλλον, την μεγάλη μοναστηριακή παράδοση, την πίστη και το φιλοπρόοδο πνεύμα των κατοίκων της περιοχής. Νωρίτερα τον υποδέχθηκαν στην είσοδο της πόλης 10 ιππείς του ιππικού πολιτιστικού συλλόγου “η Βασιλίτσα” Γρεβενών και τον συνόδευσαν μέχρι το Δημαρχείο όπου στη συνέχεια πεζοί, κατευθύνθηκαν στην πλατεία όπου είχε στηθεί μία εξέδρα και εκεί ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Δακής και ο Μητροπολίτης Γρεβενών κκ Σέργιος προσφώνησαν τον Παναγιότατο. Στην συνέχεια ο παναγιότατος κατέθεσε στεφάνη στο άγαλμα του Αιμιλιανού. Σας παραθέτουμε τις φωτογραφίες με χρονολογική σειρά.

Εκτός των προαναφερθέντων, διακρίναμε τον Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρο Καρχιμάνη, τον Βουλευτή Γρεβενών Θανάση Χαντάβα, την Ειδική Γραμματέα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Μαρία Παπαγεωργίου,τον πρώην Υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Κωνσταντινίδη, την νέα πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτ. Μακεδονίας και Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη, τον Αντιπεριφεριάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Μίμη Φωτόπουλο, τον Επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας Γιάννη Παπαϊορδανίδη, Αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του ΕΒΕ Γρεβενών Νίκο Ράμμο, περιφερειακούς και δημοτικούς Συμβούλους, εκπροσώπους φορέων και σωμάτων ασφαλείας και σύσσωμος ο Κλήρος των Γρεβενών και όλων των όμορων Νομών.
Ακούστε τον Δήμαρχο Γρεβενών

Η προσφώνηση του Γιώργου Δακή

Το Καλωσόρισμα του Μητροπολίτη Γρεβενών κκΣεργίου

Η Αντιφώνηση του κκ Βαρθολομαίου μέρος 1

Το 2ο μέρος της αντιφώνησης

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 23rd, 2011 at 23:02 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply