Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Έλληνας υπάλληλος του Facebook που αμείβεται με 100.000 δολάρια το χρόνο!

22 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στον iντερνετικό κολοσσό μετά από πολλές συνεντεύξεις…

http://i.mtbw.gr/t/E177F8962A37F4283D9C8B168B5B2DCA.jpgΤο όνειρο του νεαρού Γιώργου Κρανιά από τη Μυτιλήνη ήταν να ασχοληθεί επαγγελματικά με τους υπολογιστές και να εργαστεί σε μια μεγάλη εταιρεία του χώρου. Αυτό που συνέβη όμως ξεπέρασε τις προσδοκίες και τα πιο τρελά του όνειρα.

Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες να βρει δουλειά στην Ελλάδα και την απογοήτευση που τις ακολουθούσε αποφάσισε να στείλει βιογραφικό στο Facebook. Ένα μήνα μετά ειδοποιήθηκε από τους υπευθύνους της εταιρείας ότι τους ενδιέφερε και ακολούθησαν τρεις συνεντεύξεις μέσω Skype.

Το ενδιαφέρον τους ενισχύθηκε μετά τις συνεντεύξεις και έτσι τον κάλεσαν στα κεντρικά γραφεία του Facebook στο Σαν Φρανσίσκο. Εκεί ακολούθησαν άλλες πέντε συνεντεύξεις των 45 λεπτών η καθεμία με ερωτήσεις που αφορούσαν τόσο τεχνικά θέματα όσο και την προσωπικότητα και τον τρόπο που σκέφτεται.

Πριν λίγο καιρό ο 23χρονος Μυτιληνιός δέχθηκε προσφορά από την εταιρεία για θέση προγραμματιστή με ετήσιες αποδοχές 100.000 δολάρια και άλλα 35.000 δολάρια ως δώρο για την πρόσληψη.

Ο Γιώργος τελείωσε το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και συνέχισε τις σπουδές του κάνοντας μεταπτυχιακό στο Κέιμπριτζ. Ασχολήθηκε με τους υπολογιστές από τα εννιά του χρόνια παίζοντας και διαβάζοντας βιβλία. Το 2005 εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής. Ωστόσο το πλούσιο βιογραφικό του δεν αρκούσε για να προσληφθεί σε κάποια ελληνική εταιρεία.

Η είδηση δίνει σίγουρα ελπίδα σε πολλούς νέους που έχουν πίσω τους χρόνια σπουδών και δεν μπορούν να βρουν δουλειά στη χώρα μας.

Ο Γιώργος Κρανιάς κατάφερε το ακατόρθωτο και έδειξε ότι ακόμα και το πιο τρελό όνειρο μπορεί να πραγματοποιηθεί αρκεί κανείς να μη καμφθεί από τις δυσκολίες και να το κυνηγήσει.

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2011 at 18:08 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply