«Αποτίουμε φόρο τιμής στους ετερόκλητους νεοαφιχθέντες και στους καθιερωμένους παίκτες που κάνουν το internet τόσο χρήσιμο, διασκεδαστικό και απλώς απαραίτητο»

Με αυτήν τη λιτή εισαγωγή ξεκινά η λίστα των 50 καλύτερων website του 2011, όπως τα αξιολόγησαν οι συντάκτες του Time. Δέκα κατηγορίες (Μουσική & Βίντεο, Οικογένεια & Παιδιά, Σπορ, Αγορές & Ταξίδια, Νέα & Πληροφορίες, Οικονομικά, Υγεία & Ευεξία, Social Media, Παιχνίδια, Εκπαίδευση) με πέντε sites η καθεμιά συναποτελούν την λίστα. Φυσικά, το Google+ κοσμεί την κορυφή του top-5 των social media για το 2011, ενώ το Air B’n’N είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στο διαδικτυακό βασίλειο των ταξιδιών. Ιδού μερικά από τα websites για τα οποία θα μιλά σε λίγο καιρό όλος ο κόσμος. 

Κατηγορία Μουσική & Βίντεο
8tracks.com: Ραδιόφωνο από τους χρήστες για τους (άλλους) χρήστες. Γράφεστε μέλος, επιλέγετε τουλάχιστον οκτώ κομμάτια από την προσωπική σας συλλογή, τα ανεβάζετε και τα μοιράζεστε σαν χειροποίητα remix –πώς ήταν οι κασέτες με τα «ξένα διάφορα» που γράφαμε μικροί; Έτσι. Αντίστοιχα, μπορείτε να ακούσετε τα remix των φίλων σας στο Facebook, ή να επιλέξετε να «ακολουθείτε» όπως στο Twitter χρήστες που έχουν παρόμοια μουσικά γούστα με εσάς. Μεγάλο συν αποτελεί το γεγονός πως το 8tracks είναι καθ’ όλα νόμιμο: οι ιδιοκτήτες του πληρώνουν για τα δικαιώματα στις δισκογραφικές.

Κατηγορία Νέα & Πληροφορίες
Instapaper:
Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να αφήσετε μισοτελειωμένο ένα ενδιαφέρον άρθρο που διαβάζατε online, επειδή προέκυψε δουλειά, και να το αναζητάτε μετά απεγνωσμένα ανάμεσα σε δεκάδες άλλα στο history του υπολογιστή σας; Το Instapaper σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε, να κρατήσετε και να θυμηθείτε για αργότερα οποιαδήποτε σελίδα του internet, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Μάλιστα, όταν επιστρέψετε για να την διαβάσετε, το Instapaper θα της έχει αφαιρέσει όλα τα ενοχλητικά banner και τις διαφημίσεις. Το καλύτερο; Λειτουργεί επίσης ικανοποιητικότατα σε iPhone, iPad και Android.

Κατηγορία Οικονομία & Παραγωγικότητα
LearnVest:
Αν και το χρήσιμο site που ξεκίνησε φέτος από τη Νέα Υόρκη για να κατακτήσει τον κόσμο απευθύνεται σε γυναίκες –όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τις φωτογραφίες που το κοσμούν– τα εργαλεία και οι πληροφορίες σχετικά με την σωστή διαχείριση των οικονομικών μπορούν να φανούν εξίσου χρήσιμες σε όλο τον κόσμο. Διαχείριση και επίβλεψη των λογαριασμών σας, συμβουλές για να διαχειριστείτε χρέη και για να κάνετε οικονομία είναι μερικές από τις πολλές δυνατότητές του.

Κατηγορία Αγορές & Ταξίδια
Gogobot: Στα πρότυπα του Trip Advisor, το Gogobot είναι ένα καλοσχεδιασμένο ταξιδιωτικό website που συνδυάζει τις πληροφορίες που αναζητάτε –ή που θέλετε να μοιραστείτε– για τα ταξίδια σας, με το social networking μεταξύ χρηστών που μοιράζονται το ίδιο πάθος –τα ταξίδια. Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε ένα ηλεκτρονικό διαβατήριο με τα μέρη που έχετε επισκεφτεί, να ανεβάσετε φωτογραφίες και να συντάξετε το δικό σας ταξιδιωτικό ημερολόγιο.

Κατηγορία Social Media
Storify: Το Twitter είναι γεμάτο έξυπνες, ενδιαφέρουσες ατάκες και πληροφορίες τις οποίες βλέπουν ελάχιστοι άνθρωποι πριν θαφτούν για πάντα στο χρονοντούλαπο του internet. Οι καλύτερες από αυτές αξίζουν να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό και να δημοσιοποιηθούν σε μεγαλύτερο κοινό. Αυτό σκέφτηκαν οι δημιουργοί του Storify, και έφτιαξαν αυτήν την έξυπνη υπηρεσία, που μας επιτρέπει να «γκρουπάρουμε» σχετικά μεταξύ τους Tweets, TwitPics, Facebook updates, Flickr photos σε μια σελίδα, την οποία μοιραζόμαστε με τους φίλους μας και τον υπόλοιπο πλανήτη. Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία πειραματίζονται ήδη με το Storify, για να χειριστούν πιο σφαιρικά μεγάλες ειδήσεις, όπως τα πρόσφατα επεισόδια του Λονδίνου.

Κατηγορία Εκπαίδευση
Freerice: Διασκεδάζετε, μαθαίνετε και κάνετε και την καλή πράξη της ημέρας. Στο freerice, απαντάτε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, σε θέματα όπως η γεωγραφία, το αγγλικό λεξιλόγιο, τα μαθηματικά και η χημεία. Για κάθε σωστή απάντηση, οι σπόνσορες του site δωρίζουν δέκα σπυριά ρύζι στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφής του ΟΗΕ. Μπορεί το ποσό να ακούγεται μηδαμινό, αλλά δεν είναι: σκεφτείτε ότι με τρία λεπτά παιχνιδιού, δωρίζετε περί τα 300-400 σπυριά ρύζι –και ότι ταυτόχρονα με εσάς, παίζουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

in2life.gr

(Δείτε ολόκληρη την λίστα στο Time.com)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.