Έτσι θα πέσει η ανεργία…

Δικαίωμα εργασίας σε Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αυστραλία με τουριστική βίζα και δεν υπερβαίνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους, μελετά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες με τις αυστραλιανές αρχές.

Η συμφωνία αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτήν που υπεγράφη ανάμεσα στην Αυστραλία και τον Καναδά τον Μάιο του 2011, ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να αφορά και σε τουρίστες που επισκέπτονται τη Νέα Ζηλανδία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου οι Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αυστραλία με τουριστική βίζα να έχουν το δικαίωμα να εργαστούν.

Αυτό προκύπτει από σχετικό έγγραφο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου το οποίο υπογράφει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Σταύρος Λαμπρινίδης μετά από ερώτηση που έθεσαν στην κυβέρνηση οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κ.κ. Ιωάννης Κοραντής και Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Λαμπρινίδης αναφέρει στην απαντητική του επιστολή ότι τα αρμόδια υπουργεία της Ελλάδας έχουν ξεκινήσει την προεργασία για την επίτευξη σχετικής συμφωνίας που αφορά τους Έλληνες που έρχονται στην Αυστραλία και δεν υπερβαίνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο υπουργός αναφέρει στην επιστολή του και την συμβολή ομογενειακών φορέων στην Αυστραλία που έχουν έλθει σε επικοινωνία με αρμόδιες υπηρεσίες για την εξεύρεση λύσης σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν Έλληνες πολίτες που θα ήθελαν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διερεύνησης της αγοράς εργασίας στη χώρα αυτή.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.