Μετά από Απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου και του Γ.Σ.  της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο Σύλλογος Εργαζομένων Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Γρεβενών προσκαλεί τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 7 μ.μ. (απόγευμα) στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών (Δημαρχείο, Πλατεία Ελευθερίας) με θέμα  :

Ενημέρωση για τις εξελίξεις στον Κλάδο και αγωνιστικές παρεμβάσεις των εργαζομένων για την μη πληρωμή των Χαρατσιών στην Εφορία και τη ΔΕΗ και την απόκρουση των μέτρων για την Εργασιακή Εφεδρεία και τις Απολύσεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανακοίνωση των νέων σκληρών για τους εργαζόμενους και το λαό μέτρων επιβάλλεται με πιο δυνατή φωνή να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Μετά την αφαίμαξη που έχουμε υποστεί τους τελευταίους μήνες δεν έχουμε πια να πληρώσουμε». Έχουμε καθήκον επομένως να οργανώσουμε αποφασιστικά την άρνηση πληρωμών των χαρατσιών σε Εφορία, ΔΕΗ και από όπου αλλού επιβάλλονται καταδικάζοντας  μαζικά τη φοροεπιδρομή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν τα εντάλματα πληρωμής στο Σωματείο για να τα επιστρέψουμε στη Δ.Ο.Υ. Γρεβενών. Μόνος του δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα, όλοι μαζί μπορούμε. Πρέπει να καταδικαστεί στη συνείδησή μας αυτή η πολιτική του χαρατσώματος και να αποσυρθεί το μέτρο. Δεν είμαστε μόνοι μας, είμαστε με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους στην οικοδομή, στις μικρές επιχειρήσεις, στην εκπαίδευση, στην υγεία, είμαστε μαζί με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, με όλους όσους πλήττονται από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στα τρομοκρατικά διλήμματα της κυβέρνησης ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα εάν δεν μαζευτούν αυτά τα χρήματα. Τη στιγμή που πληρώνουμε εμείς, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι τραπεζίτες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες επιδοτούνται με δισεκατομμύρια. Είναι μεγάλο ψέμα ότι η χώρα δανείζεται για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Τα προηγούμενα χρόνια οι μισθοί κάλυπταν το 11% του ΑΕΠ, σήμερα καλύπτουν το 9%. Χρήματα υπάρχουν, μόνο που είναι για άλλους. Λέμε στους συναδέλφους εργαζόμενους ότι αυτά τα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία, θα υπάρξει και συνέχεια, αν δεν βάλουμε φραγμούς και εμπόδια, αν δεν τους σταματήσουμε τώρα. Η συνέχεια που μας επιφυλάσσουν είναι η εργασιακή εφεδρεία, η ομηρία, οι απολύσεις, η φτώχεια και η εξαθλίωση. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.