Πραγματοποιήθηκαν χτες οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση

Την πλειοψηφία κέρδισαν οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί στις χτεσινές εκλογές για την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Μακεδονίας, εκλέγοντας 5  δημοτικούς συμβούλους στο δ.σ. της ΠΕΔ, έναντι 4 της προσκείμενης το ΠΑΣΟΚ παράταξης.

Η Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση (ΑΔΑΚ πήρε 67 ψήφους έναντι 51 το Αυτοδιοικητικό Κίνημα, ενώ 3 ψήφους έλαβε η Λαϊκή Συσπείρωση και 1 ψήφο ο ανεξάρτητος υποψήφιος Λευτέρης Μιχαηλίδης.

Στο 21μελές δ.σ. της ΠΕΔ συμμετέχουν αυτοδικαίως οι δώδεκα δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας, εκ των οποίων οι 7 πρόσκεινται στη ΝΔ και οι 5 στο ΠΑΣΟΚ. Επομένως συνολικά η ΝΔ έχει 12 συμβούλους και το ΠΑΣΟΚ 9.
Αντιπρόσωποι στη γενική συνέλευση της ΚΕΔ εκλέγονται 3 από την ΑΔΑΚ και 2 από το Αυτοδιοικητικό Κίνημα.

Από το Αυτοδιοικητικό Κίνημα εκλέγονται στο δ.σ. της ΠΕΔ οι: Δημήτρης Μαυροματίδης 46, Κώστας Θεοδωρίδης 45, Βασίλης Σταμπουλούς 43 και Σταύρος Φραγκουλίδης 42. Αντιπρόσωποι στην ΚΕΔ εκλέγονται οι Κώστας Κυτίδης 45 και Αιμίλιος Ασπρίδης 44.

Το προεδρείο και θα συγκροτηθεί εντός της εβδομάδας, οπότε και θα γνωρίζουμε τον πρώτο πρόεδρο της ΠΕΔ. Πάντως, οι Παρασκευή Βρυζίδου, Δημοσθένης Κουπτσίδης και Γιάννης Βοσκόπουλος, που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι της γαλάζιας παράταξης, με δηλώσεις τους χτες, υπογράμμισαν τη δυνατότητα συνθετικής λύσης, η οποία μπορεί να προκύψει μέσα από την πλειοψηφία της αυτοδιοικητικής παράταξης. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος είναι ο Λάζαρος Μαλούτας.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.