Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Γαλάζια» πλειοψηφία στην ΠΕΔ…

Σεπτέμβριος 20th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Πραγματοποιήθηκαν χτες οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση

Την πλειοψηφία κέρδισαν οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί στις χτεσινές εκλογές για την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Μακεδονίας, εκλέγοντας 5  δημοτικούς συμβούλους στο δ.σ. της ΠΕΔ, έναντι 4 της προσκείμενης το ΠΑΣΟΚ παράταξης.

Η Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση (ΑΔΑΚ πήρε 67 ψήφους έναντι 51 το Αυτοδιοικητικό Κίνημα, ενώ 3 ψήφους έλαβε η Λαϊκή Συσπείρωση και 1 ψήφο ο ανεξάρτητος υποψήφιος Λευτέρης Μιχαηλίδης.

Στο 21μελές δ.σ. της ΠΕΔ συμμετέχουν αυτοδικαίως οι δώδεκα δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας, εκ των οποίων οι 7 πρόσκεινται στη ΝΔ και οι 5 στο ΠΑΣΟΚ. Επομένως συνολικά η ΝΔ έχει 12 συμβούλους και το ΠΑΣΟΚ 9.
Αντιπρόσωποι στη γενική συνέλευση της ΚΕΔ εκλέγονται 3 από την ΑΔΑΚ και 2 από το Αυτοδιοικητικό Κίνημα.

Από το Αυτοδιοικητικό Κίνημα εκλέγονται στο δ.σ. της ΠΕΔ οι: Δημήτρης Μαυροματίδης 46, Κώστας Θεοδωρίδης 45, Βασίλης Σταμπουλούς 43 και Σταύρος Φραγκουλίδης 42. Αντιπρόσωποι στην ΚΕΔ εκλέγονται οι Κώστας Κυτίδης 45 και Αιμίλιος Ασπρίδης 44.

Το προεδρείο και θα συγκροτηθεί εντός της εβδομάδας, οπότε και θα γνωρίζουμε τον πρώτο πρόεδρο της ΠΕΔ. Πάντως, οι Παρασκευή Βρυζίδου, Δημοσθένης Κουπτσίδης και Γιάννης Βοσκόπουλος, που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι της γαλάζιας παράταξης, με δηλώσεις τους χτες, υπογράμμισαν τη δυνατότητα συνθετικής λύσης, η οποία μπορεί να προκύψει μέσα από την πλειοψηφία της αυτοδιοικητικής παράταξης. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος είναι ο Λάζαρος Μαλούτας.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 20th, 2011 at 05:51 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply