Κοντά  στην πλατφόρμα πλέουν τουρκικά πλοία…

Κύπρος: Αρχισαν οι γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 12Πολύ νωρίτερα απ΄ ότι είχε αρχικά προγραμματισθεί, από την Κυριακή το βράδυ άρχισε να τρυπά τον βυθό του Οικοπέδου 12 το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy, εντός της ΑΟΖ Κύπρου, σηματοδοτώντας την έναρξη των ερευνών για τον εντοπισμό φυσικού αερίου.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο πρώην υπουργός Εμπορίου κ. Αντ. Πασχαλίδης, ενώ ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου κ. Σ. Κασίνης είπε ότι το γεωτρύπανο άρχισε την γεώτρηση από την Κυριακή το βράδυ και ότι οι εργασίες συνεχίζονται επί 24ώρου βάσεως και προχωρούν καλά.

Υπολογίζεται ότι τα αποθέματα στο Οικόπεδο 12 είναι ανάλογα του κοντινού ισραηλινού Ταμάρ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα που εντοπίστηκαν στην περιοχή. Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία αν εντοπισθεί φυσικό αέριο, έως το 2014 θα είναι δυνατή η πλήρης εκμετάλλευσή του.

Πληροφορίες από τη Λευκωσία αναφέρουν ότι τις εργασίες στην πλατφόρμα γεώτρησης παρακολουθούν σκάφη του ισραηλινού ναυτικού, ενώ στην περιοχή πετούν μη επανδρωμένα αεροπλάνα της ισραηλινής αεροπορίας.

Σε διεθνή ύδατα, κοντά όμως στην πλατφόρμα πλέουν τουρκικά πλοία, ωστόσο δεν έχει γίνει έως τώρα καμία παρενόχληση.

Nίκος Χασαπόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.