Ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας συμμετείχε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011 σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών με τη συμμετοχή της Ειδικής Γραμματέως ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, των Αντιδημάρχων κ. Αικατερίνης Πέτρου και Αθανασίου Καραγιάννη, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημητρίου Ζήση, δημοτικών συμβούλων, των καθηγητών του ΑΠΘ κ. Γιάννη Σειραδάκη και κ. Ευαγγελίας Τσουκαλά, του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου κ. Στέργιου Βέργου, εκπροσώπων μελετητικών εταιρειών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο κ. Χαντάβας ευχαρίστησε τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τη θετική ανταπόκρισή του στα έργα ανάπτυξης του Ν. Γρεβενών καθώς επίσης και την κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου η οποία, όπως τόνισε ο Βουλευτής , παρότι έχει επιφορτιστεί το βαρύ φορτίο της διαχείρισης του ΕΣΠΑ σε πανελλήνιο επίπεδο, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας και σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε κοντά μας, ως εκπρόσωπος του Υπουργού, για να ενημερωθεί από το Δήμαρχο και τις υπηρεσίες και να δώσει λύση, στο ζήτημα της χρηματοδότησης των συμπληρωματικών μελετών των αναπτυξιακών έργων, που προωθεί ο Δήμος Γρεβενών για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Ο κ. Χαντάβας ενημέρωσε την κ. Ζεμπιλιάδου ότι το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Γρεβενών, το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και τη Δ/νση Δασών Γρεβενών, θα εκδώσει σύντομα προεδρικό διάταγμα για την άρση όλων των εμποδίων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που εμποδίζουν την ανάπτυξη του ορεινού όγκου.

Ο κ. Βουλευτής πρότεινε στην κ. Ζεμπιλιάδου να οργανώσει σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΕΟΤ, του Δήμου Γρεβενών, του Φορέα Διαχείρισης Βόρειας Πίνδου και της Διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, προκειμένου να προγραμματιστούν τα έργα ανάπτυξης του ορεινού όγκου τα οποία θα χρηματοδοτηθούν απευθείας από τους πόρους του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Για το σκοπό αυτό, όπως ανέφερε ο Βουλευτής, ο Δήμαρχος Γρεβενών θα αναλάβει πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας και τις παραγωγικές τάξεις για την καταγραφή των έργων ανάπτυξης του ορεινού όγκου τα οποία θα συζητηθούν στη σύσκεψη που θα οργανωθεί στην Αθήνα.

Ο κ. Χαντάβας ανέφερε ότι συνεννοήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Γρεβενών κ. Γιώργο Δασταμάνη, ο οποίος βρίσκεται εκτός Γρεβενών, να αποστείλει προς το Υπουργείο Ανάπτυξης αίτημα χρηματοδότησης της μελέτης του οδικού άξονα Δεσκάτη- Ε65 που θα εκπονήσει η εταιρεία “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ. Α.Ε”.

Η Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ κ. Ζεμπιλιάδου ενημερώθηκε λεπτομερώς τόσο από το Δήμαρχο Γρεβενών όσο και από τις υπηρεσίες του Δήμου, τους καθηγητές και τους μελετητές των έργων και έδωσε οδηγίες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των μελετών.

Γραφείο Βουλευτή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.