Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το WikiLeaks βγάζει στο σφυρί αντικείμενα του Τζούλιαν Ασάνζ

18 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Διοργανώνει δημοπρασία μέσω eBay με στόχο να αυξήσει τα έσοδά του

Το WikiLeaks βγάζει στο σφυρί αντικείμενα του Τζούλιαν ΑσάνζΔημοπρασία προσωπικών αντικειμένων του Τζούλιαν Ασάνζ διοργανώνει μέσω eBay το WikiLeaks σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά του. Μεταξύ των αντικειμένων που δημοπρατούνται είναι ένα σακουλάκι με καφέ που πήρε από τη φυλακή ο Ασάνζ και ένας φορητός υπολογιστής.

Σύμφωνα με το BBC οι τιμές κυμαίνονται από 315 δολάρια (για τον καφέ) ώς 6.000 δολάρια – για τον φορητό υπολογιστή.

Ο γνωστός ιστότοπος βλέπει τα έσοδά του να μειώνονται διαρκώς, καθώς μετά τη δημοσιοποίηση χιλιάδων απόρρητων εγγράφων έκλεισαν πολλές πηγές χρηματοδότησής του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του WikiLeaks, ο Ασάνζ χρησιμοποιούσε τον συγκεκριμένο φορητό υπολογιστή για να επεξεργαστεί τα απόρρητα έγγραφα, πριν προχωρήσει στη δημοσίευσή τους.

Θα δημοπρατηθεί επίσης μια φωτογραφία του Ασάνζ με τιμή εκκίνησης τα 947 δολάρια, που φέρει την υπογραφή του και η οποία τραβήχτηκε στις 10 Ιουλίου 2011, όταν βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

This entry was posted on Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, 2011 at 22:49 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply