Στα ύψη η κόντρα της με τη Δημάρχο Παρασκευή Βρυζίδου με αφορμή τη σύγκλιση νέας διευρυμένης συνεδρίασης για το Μποδοσάκειο

Την απόφαση διαγραφής της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας Ιωάννας Ανδρονικίδου από το συνδυασμό του πλειοψηφούντος συνδυασμού «Δημιουργική Ενότητα» δήμου Εορδαίας, κοινοποίησε χθες λίγο μετά το μεσημέρι, στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κωτσίδης.

Η κ. Ανδρονικίδου κάλεσε τους δημοσιογράφους και τους ενημέρωσε για την απόφαση αυτή της δημοτικής της παράταξης να τη διαγράψει από μέλος της, σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν. 3852/2010 ΦΕΚ/87/07.06.2010, αλλά και ότι παύεται από τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, καθώς, όπως αναγράφεται στο σχετικό έγγραφο «δεν εξακολουθείτε να είστε μέλος του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την παρ. 6. του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 ΦΕΚ/87/07-06-2010».

«Είναι προφανές ότι στόχος όλης αυτής της μεθόδευσης είναι να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Παρασκευής, της οποίας επιδίωξη ήταν η συνέχιση του αγώνα για το Μποδοσάκειο νοσοκομείο», δήλωσε η κ. Ανδρονικίδου αναφερόμενη στην πρόσκληση που απέστειλε για διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τις εξελίξεις στο Μποδοσάκειο κι επισήμανε ότι σχετικό αίτημα έλαβε εγγράφως την Δευτέρα και από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γρηγόρη Τσιούμαρη.

Η κ. Ανδρονικίδου ανέφερε ότι ο λόγος που επικαλείται η απόφαση διαγραφής της αποδίδεται στην έλλειψη συνεργασίας. Αυτό μάλιστα αναφέρεται στην απόφαση διαγραφής από μέλος της δημοτικής παράταξης, στην οποία αναφέρεται ότι «αποφασίσουν να τη διαγράψουν από μέλος της «λόγω μη δυνατότητας συνεργασίας με την παράταξη και την επικεφαλής της και δήμαρχο του δήμου Εορδαίας».

Η κ. Ανδρονικίδου τόνισε ότι η απόφαση διαγραφής της υπογράφεται από τα μέλη του συνδυασμού «Δημιουργική Ενότητα» που συμμετέχουν στο Δ.Σ. του δήμου Εορδαίας, εκτός των δ.σ. Ελευθεριάδη Νικόλαο και Απαζίδου Σοφία οι οποίοι φέρεται να απουσίαζαν από την εν λόγω συνεδρίαση της παράταξής τους.

Για το δια ταύτα τώρα, την κόντρα μεταξύ των δύο πρώτων κυριών του δήμου Εορδαίας φαίνεται να πυροδότησε η επιμονή της προέδρου κ. Ανδρονικίδου να συγκαλέσει για την Παρασκευή διευρυμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της δημάρχου, πρόσκληση- που σύμφωνα με πληροφορίες κοινοποιήθηκε με δικαστικό επιμελητή στη δήμαρχο.

Στη συνεδρίαση αυτή προσκλήθηκαν ο μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ο υπουργός Υγείας, οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κα όλοι οι φορείς, με θέμα τη λήψη απόφασης για τις εξελίξεις στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, και συγκεκριμένα με θέματα: Συζήτηση πολιτικών φορέων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το Μποδοσάκειο νοσοκομείο και αποστολή των θέσεων στον Υπουργό Υγεία και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Στον «αέρα» βρίσκεται ωστόσο πλέον η συνεδρίαση αυτή μετά την αποπομπή της προέδρου του Δ.Σ., αφού στο έγγραφο που της κοινοποιήθηκε, αναφέρεται ότι:
«Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 64 του Νόμου 3852/2010 και την εγκύκλιο 41/71351 ΥΠΕΣ (Υπουργείου Εσωτερικών) το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να λάβει απόφαση κατά το χρονικό διάστημα που δεν έχουν αναδειχθεί όλα τα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ήδη μάλιστα έχει αποσταλεί πρόσκληση στον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας με τις περισσότερους ψήφους, τον αντιδήμαρχο Στέφανο Μπιγγα, προκειμένου «να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για την εκλογή νέου Πρόεδρου».

 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.