Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα χαμηλότερα ποσοστά καπνιστών στη Ν. Υόρκη μετά την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους

16 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Τα χαμηλότερα ποσοστά καπνιστών όλων των εποχών καταγράφονται στη Νέα Υόρκη, καθώς περίπου 450.000 Νεοϋορκέζοι έχουν κόψει το κάπνισμα από το 2002, μειώνοντας τα ποσοστά καπνιστών από 22% σε 14%

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, περίπου το 35% των ενηλίκων καπνιστών σταμάτησαν να καπνίζουν από το 2002 και οι 100.000 από αυτούς από το 2009 ως το 2010. Το κάπνισμα ανάμεσα στους εφήβους μειώθηκε κατά 9% φτάνοντας το 20% από το 2001 ως το 2009.

«Το κάπνισμα είναι η πρώτη αιτία πρόωρων θανάτων που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί στη Νέα Υόρκη και όλη τη χώρα. Είμαστε περήφανοι που ένας σημαντικός αριθμός Νεοϋορκέζων έκοψαν το κάπνισμα και έσωσαν τη ζωή τους», υπογράμμισε ο Μπλούμπεργκ.

Η μείωση του ποσοστού των καπνιστών οφείλεται στην απαγόρευση του καπνίσματος σε εστιατόρια και μπαρ το 2002 και την αύξηση του διπλού φόρου στα τσιγάρα.

Ταυτόχρονα, οι Υπηρεσίες Υγείας του δήμου ξεκίνησαν εκστρατεία κατά του καπνίσματος με τηλεοπτικά μηνύματα, τα οποία περιελάμβαναν εικόνες από ανθρώπινα όργανα που έχουν προσβληθεί από ασθένειες, δραματοποιώντας τις επιπτώσεις που καρκίνου των πνευμόνων και αναφέροντας ιστορίες πρώην καπνιστών που παραμορφώθηκαν όταν υποβλήθηκαν σε σοβαρές επεμβάσεις λόγω ασθενειών που συνδέονται με το κάπνισμα.

This entry was posted on Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, 2011 at 19:19 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply