Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διαγραφή φοιτητών εάν δεν εγγραφούν σε 2 συνεχή εξάμηνα

Σεπτέμβριος 16th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Θα διαγράφονται αυτόματα οι φοιτητές εάν δεν εγγραφούν σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα ανέφερε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου
Διαγραφή φοιτητών εάν δεν εγγραφούν σε 2 συνεχή εξάμηνα

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσας Αμανατίδου-Πασχαλίδου,για την εφαρμογή του νόμου για τα Πανεπιστήμια, η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι με το ξεκίνημα του νέου ακαδημαϊκού έτους “όλα τα παιδιά πλέον πρέπει να κάνουν εγγραφή” ξεκαθαρίζοντας “ότι δεν εγγράφονται μόνο οι πρωτοετείς, πρέπει να εγγραφούν όλοι οι φοιτητές όλων των εξαμήνων” και υπογράμμισε πως “εάν δεν υπάρξει εγγραφή σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα ο φοιτητής διαγράφεται αυτομάτως”.

Ακόμη σημειώσε ότι με βάση το νέο νόμο για να δώσει ένα παιδί εξετάσεις πρέπει να γίνουν 13 εβδομάδες μάθημα, αλλιώς δεν μπορεί να προσέλθει στις εξετάσεις, ενώ δεν μπορεί να γίνονται παράλληλα και εξετάσεις και μαθήματα.

“Είναι ρητά διατυπωμένο στο νόμο ότι για να αρχίσει η περίοδος των μαθημάτων πρέπει να τελειώσει η εξεταστική περίοδος. Για αυτό και όλοι οι συντελεστές της κοινωνίας μας, είτε Πανεπιστήμια, είτε κοινωνικές οργανώσεις, είτε φοιτητές, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν νόμοι στη χώρα οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται”, τόνισε η υπουργός Παιδείας.

“Εάν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται υπάρχουν επιπτώσεις. Γιατί αν δεν υπάρξουν επιπτώσεις, τότε οδηγούμαστε σε μία κοινωνία απόλυτης ανομίας, η οποία δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Δεν έχει δικαίωμα κανένας να επιλέγει αν θα εφαρμόσει ένα νόμο ή μια εγκύκλιο. Όταν κάποιος επιλέγει αντί να σεβαστεί το νόμο να ακολουθήσει την παρότρυνση της κοινωνικής οργάνωσης στην οποία ανήκει -όσο σημαντική και αν είναι αυτή- παίρνει και την ευθύνη”, κατέληξε.

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 16th, 2011 at 11:10 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply