Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνάντηση Θανάση Χαντάβα με Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Σεπτέμβριος 15th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, είχε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011, ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζονται για το Νομό Γρεβενών, είτε σε κεντρικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας και Δήμου Γρεβενών καθώς και για τα σημαντικά έργα υποδομής που είναι σε εξέλιξη όπως οι οδικοί άξονες Γρεβενών – Δεσκάτης και Γρεβενών – Βασιλίτσας.

Ενημέρωσε επίσης τον Υπουργό,  ότι ελπίζει σύντομα με πρωτοβουλίες που θα αναλάβει σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Γρεβενών να επιλυθούν τα ιδιοκτησιακά και περιβαλλοντικά ζητήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας κι ότι προτίθεται να ζητήσει από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), να αναλάβει τη μελέτη και την εκτέλεση έργων τουριστικής αναβάθμισης της περιοχής.

Για το σκοπό αυτό ο κ. Χαντάβας ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοϊδη, την έγκριση κονδυλίου, κατ’ ελάχιστο, 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση των έργων .

Ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζονται,  καθώς και για την προοπτική απεμπλοκής του Χιονοδρομικού Κέντρου και του ορεινού όγκου από αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που δεσμεύουν την ανάπτυξη της περιοχής. Από την πλευρά του τόνισε ότι πολιτική της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της περιφερειακής βιώσιμης ανάπτυξης. Στα πλαίσια αυτά, όπως τόνισε, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας αποτελεί βασικό αναπτυξιακό πυλώνα και το Υπουργείο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη χρηματοδότηση των έργων.

Ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών ζήτησε επίσης τη χρηματοδότηση της μελέτης του οδικού άξονα Δεσκάτης – Ε65, καθώς και τη χρηματοδότηση της μελέτης των έργων που προωθεί ο Δήμος Γρεβενών και συγκεκριμένα:

  1. Το «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα»
  2. Το «Εκπαιδευτικό Κέντρο Παλαιοντολογίας στη Μηλέα Γρεβενών»
  3. Το «Θερμαλιστικό Κέντρο Κιβωτού»
  4. Την «Αποκατάσταση και Αντισεισμική Προστασία του Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κοινότητας της Σαμαρίνας του Νομού Γρεβενών»
  5. Το «Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία Γρεβενών»
  6. Τη «Κατασκευή Λαογραφικού Μουσείου  – Δημοτικής Πινακοθήκης»
  7. Τη «Συντήρηση – Ανακατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Δ. Ελευθέρου»

Ο Υπουργός εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για τη χρηματοδότηση των μελετών από τους πόρους της τεχνικής βοήθειας ΕΣΠΑ, με την προϋπόθεση ότι θα διερευνηθεί η επιλεξιμότητα των έργων και η συμβατότητα των διαδικασιών των μελετών με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Παράλληλα ο Υπουργός πρότεινε να πραγματοποιηθούν συσκέψεις με εκπροσώπους του Υπουργείου, της Π.Ε Γρεβενών και του Δήμου Γρεβενών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χαντάβας, με σκοπό την επίσπευση της έγκρισης των κονδυλίων των μελετών, πρότεινε στον κ. Χρυσοχοϊδη να πραγματοποιηθεί στα Γρεβενά σύσκεψη με την προεδρεία της Ειδικής Γραμματέως ΕΣΠΑ κ. Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, ούτως ώστε να διερευνηθεί ταχύτατα η επιλεξιμότητα των έργων και η συμβατότητα των διαδικασιών των μελετών, με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Η πρόταση έγινε άμεσα δεκτή από τον Υπουργό, ο οποίος τόνισε ότι: «αποτελεί πολιτική βούληση της κυβέρνησης η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού Γρεβενών και η περαιτέρω ανάπτυξη του παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε».

Γραφείο τύπου Βουλευτή

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 15th, 2011 at 12:06 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply