Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου θα ζητήσει (και) από τη ΔΕΘ ο Αντ.Σαμαράς

Σεπτέμβριος 15th, 2011 by Χρήστος Μίμης

«Κρίσιμο στοίχημα η ομιλία»

Τη θέση του για πολιτική επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου αναμένεται να επαναλάβει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και θα επιμείνει ότι «άλλο το χρέος, και άλλο η πολιτική που έχει επιβληθεί», θεωρώντας πως υπάρχει ακόμα περιθώριο, παρά το γεγονός πως έχουν στενέψει τα χρονικά περιθώρια.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Σαμαρά, «η ομιλία στη ΔΕΘ είναι το κρίσιμο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «φέτος ανεβαίνει με διαφορετικές συνθήκες και άλλες προσδοκίες από τους πολίτες. Πέρυσι ήταν ο νεοεκλεγείς αρχηγός της ΝΔ που πήγε απέναντι στο μνημόνιο. Η φετινή του παρουσία είναι σημαντική. Πρέπει να πείσει ότι έχει τις λύσεις ως ο επόμενος πρωθυπουργός».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομιλίας του, οι συσκέψεις του κ. Σαμαρά με στενούς συνεργάτες του είναι συνεχείς, με το κεντρικό θέμα να είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα: «και τι θα κάνετε εάν γίνετε κυβέρνηση».

Την ίδια στιγμή δεν λείπουν και οι φωνές στο εσωτερικό της ΝΔ που ζητούν από την ηγεσία του κόμματος «να κάνουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση και να καταθέσουμε ρεαλιστικές και συγκεκριμένες προτάσεις».

Προς το παρόν οι συζητήσεις γίνονται στο παρασκήνιο και αποφεύγονται οι δημόσιες τοποθετήσεις. Κανείς βουλευτής δεν επιθυμεί να διαφοροποιηθεί στην παρούσα χρονική στιγμή, καθώς μια τέτοια κίνηση θα θεωρηθεί «εχθρική ενέργεια» για την ηγεσία του κόμματος, ειδικά παραμονές της ομιλίας του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 15th, 2011 at 13:45 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply