Οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν (1-0) εντός έδρας από την Μαρσέιγ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ

Μια Ολυμπιακός: Πλήρωσε μια αδράνεια και την αγωνιστική απραξίααμυντική αδράνεια στο 51’ και η αγωνιστική απραξία πέντε μηνών (!) σε επίπεδο επίσημων αναμετρήσεων κόστισε στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν με το… αριστερό στη διοργάνωση καθώς ηττήθηκαν 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τη Μαρσέιγ και έχασαν εξ αρχής σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια πρόκρισης.

Το «χρυσό» γκολ για τους Γάλλους πέτυχε στο 51’ ο Αργεντινός Λούτσο Γκονζάλες έπειτα από αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού που πιάστηκε στον ύπνο.

Κατά τα άλλα, όσο άντεχαν οι παίκτες του ισπανού τεχνικού κ. Ερνέστο Βαλβέρδε το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Μολονότι οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν σημαντικές ευκαιρίες, στο πρώτο ημίχρονο κράτησαν μακριά από την περιοχή τους τους Μασσαλούς. Σταδιακά όμως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού άρχισαν να χάνουν δυνάμεις, απόρροια της έλλειψης αγώνων καθώς αυτό ήταν το πρώτο επίσημο ματς του ΟΣΦΠ για τη νέα σεζόν.

Oι Πειραιώτες όμως παρουσίασαν ακόμη σημαντικότερα προβλήματα στον δημιουργικό και επιθετικό τομέα, όπου υπήρξαν ασύνδετοι και χωρίς ρυθμό με αποτέλεσμα να απειλήσουν ελάχιστα.

Οι Γάλλοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ για πρώτη φορά μόλις στο 1’ με τον Ντιαβαρά, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση με κεφαλιά, ενώ ο Ολυμπιακός είχε το πρώτο σουτ στο 19’ με τον Μιραλάς. Ο βέλγος επιθετικός απώλεσε σημαντική ευκαιρία και στο 20’, όταν μετά από γύρισμα του Φέισα πλάσαρε άουτ. Οι Μασσαλοί απείλησαν εκ νέου στο 37’ αλλά το σουτ του Ρεμί προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Κοστάντσο.

Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο (0-0) αλλά με το ξεκίνημα του β’ μέρους οι Γάλλοι στην πρώτη καλή οργανωμένη επίθεσή τους άνοιξαν το σκορ. Ο Μορέλ ξέφυγε από αριστερά τουΤοροσίδη, σέντραρε στο πρώτο δοκάρι εκεί όπου ο Λούτσο Γκονζάλες έμεινε αμαρκάριστος και με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση «έγραψε» στο 51’ το 0-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Στη συνέχεια, ο Ντιαβαρά έχασε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο 63’, ενώ ο Ολυμπιακός απείλησε με ισοφάριση στο 75’ όταν έπειτα από σέντρα του Τοροσίδη οΤζιμπούρ σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Μαρσέιγ που ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φανί με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μοντέστο, Φέισα (67′ Μακούν), Αμπντούν, Γέστε (54′ Τζιμπούρ), Φουστέρ (67′ Ιμπαγάσα), Μιραλάς.

Μαρσέιγ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ν’ Κουλού, Τραορέ, Μορέλ, Ντιαβαρά, Ντιαρά, Σεϊρού (81′ Φανί), Λούτσο Γκονζάλες (77′ Καμπορέ), Αμαλφιτανό, Ρεμί (68′ Αγιού)

 

* Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Ντόρμουντ και Αρσεναλ αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1).

H βαθμολογία του ομίλου

1. Μαρσέιγ 3

2. Αρσεναλ 1

3. Ντόρτμουντ 1

4. Ολυμπιακός 0

Η επόμενη αγωνιστική (Τετάρτη 28/9)

Αρσεναλ – Ολυμπιακός

Μαρσέιγ – Ντόρτμουντ

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.