Το πιο ανησυχητικό συμπέρασμα που προέκυψε από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, είναι ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να πορεύεται χωρίς πυξίδα! Και το δεύτερο πιο ανησυχητικό συμπέρασμα, είναι ότι ακόμη και τώρα η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην μας λέει όλη την αλήθεια…

Το βράδυ του Σαββάτου ακούσαμε όλοι τον Γ. Παπανδρέου να μας διαβεβαιώνει ότι θα τα καταφέρουμε. Και την ώρα που το έλεγε, είχε ήδη ειδοποιήσει όλους τους υπουργούς του σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έχοντας ήδη αποφασίσει να προχωρήσει στη λήψη κι άλλων φορολογικών μέτρων.

Πως μπορεί λοιπόν ένας πολίτης να εμπιστευθεί μια κυβέρνηση που άλλα του λέει τη μια μέρα κι άλλα την ακριβώς επομένη;

Με όλα αυτά που έγιναν το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, ο ελληνικός λαός έχασε πλήρως εντελώς το ηθικό του. Ίσως να μην τον πείραζε τόσο ο νέος λογαριασμός που θα του έλθει για να πληρώσει ακόμη ένα χαράτσι για το σπίτι που κατέχει. Αρκεί να ήταν βέβαιος ότι κι αυτά τα χρήματα που θα καταβάλει, θα πιάσουν τόπο και θα αποτρέψουν με βεβαιότητα τη χώρα του από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

Αλλά κανείς δεν του το λέει αυτό! Ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη, αν τα νέα μέτρα θα είναι και τα τελευταία κι εκείνος απάντησε ότι απλώς θεωρεί ότι επαρκούν για να λύσει η Ελλάδα το ταμειακό της πρόβλημα. Ρωτήθηκε αν η χώρα θα αποφύγει την χρεοκοπία κι απάντησε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να πειστούν οι ευρωπαίοι εταίροι να μην μας αποβάλλουν από την οικογένεια του ευρώ. Ρωτήθηκε αν θα τεθεί ζήτημα άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο κι απάντησε ότι δεν πρέπει πια να υπάρχουν ταμπού.

Η μεγαλύτερη ζημιά που έκανε η κυβέρνηση στους πολίτες το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη, ήταν ότι με τα λόγια της και τις πράξεις της εκτόξευσε στα ύψη το άγχος και την ανασφάλεια για το μέλλον τους, ζητώντας τους την ίδια ώρα να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Κι όσες φορές ο ελληνικός λαός βρέθηκε σε ανασφάλεια στο παρελθόν , ή ένιωσε το άγχος να τον κυριεύει, κατέρρευσαν οι κυβερνήσεις που του προκάλεσαν τέτοια συναισθήματα.

Γι αυτό και πολλοί υποστηρίζουν πλέον ότι για την κυβέρνηση αυτός ο χειμώνας δεν βγαίνει…

Βασίλης Χιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.