Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 100 μέτρα, Γιόχαν Μπλέικ, πραγματοποίησε μία ακόμα μεγάλη κούρσα στο μίτινγκ του Βερολίνου, ένα από τα σπουδαιότερα στο ετήσιο καλεντάρι της IAAF

Με χρόνο 9.82 ο 22χρονος Τζαμαϊκανός ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ, που πέτυχε την Πέμπτη στη Ζυρίχη, και άφησε πίσω του τον Κιμ Κόλινς από τα Σεντ Κιτς και τον Ρίτσαρντ Τόμσον από το Τρινιντάντ. Μπροστά σε 48.000 φίλους του στίβου στο “Ολίμπιασταντιον” παρέλασαν 11 Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του Νταεγκού, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το 70ό ISTAF. Μεταξύ αυτών ο Κίρανι Τζέιμς από τη Γρανάδα, ο οποίος έκανε περίπατο στα 400μ, παίρνοντας το χρυσό με 45.33. Πίσω του τερμάτισαν ο Κοσταρικανός Νέρι Μπρένες και ο Ρόντελ Μπαρτόλομιου, επίσης από τη Γρανάδα.

Στο ύψος, ο Κώστας Μπανιώτης πήρε την 7η θέση με 2.22. Πρώτος ο Τζέσι Ουίλιαμς με άλμα στα 2.33μ, δεύτερος ο Μπάρι Τρέβορ από τις Μπαχάμες και τρίτος ο Γερμανός Ραούλ Σπανκ.

Στο άλμα επί κοντώ των γυναικών, η Γερμανίδα Σίλγκε Σπίγκελμπουργκ πήρε το χρυσό με 4.71μ. ένα ύψος που δεν μπόρεσε να περάσει η Γιάρισλεϊ Σίλβα από την Κούβα, δεύτερη στο Νταεγκού. Τρίτη η Ρωσίδα Σβετλάνα Φεοφάνοβα, με άλμα στα 4.56μ.

Με τη Σάλι Πίρσον να απουσιάζει, τρεις Αμερικανίδες μοιράστηκαν τα μετάλλια στα 100μ. εμπόδια. Ο Ντον Χάρπερ, Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, πήρε το χρυσό (12.68), αφήνοντας πίσω της τις Κέλι Ουελς και Ιβέτ Λούις.

Με τις Μόντσο και Φϊλιξ να μην συμμετέχουν, η Αναστάσιγια Καπατσίνσκαγια πήρε την πρώτη θέση στα 400μ με 50.75. Πίσω από τη Ρωσίδα τερμάτισαν η Φρανσίνα ΜακΚόρορι και η Αντονίνα Κριβόσαπκα.

Μεγάλες επιδόσεις στο Ριέτι
Την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο πέτυχε στα 800μ των ανδρών ο Ντέιβιντ Ρουντίσα. Ο Κενυάτης δρομέας έκανε χρόνο 1:41.33 στο Ριέτι, στο στάδιο όπου στις 29 Αυγούστου 2010 είχε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ με 1:41.01.

Ατομικό ρεκόρ σημείωσε στα 1.500μ ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Νταεγκού, Ασμπέλ Κίπροπ. Ο 22χρονος Κενυάτης κάλυψε την απόσταση σε 3:30.46 και πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Στα 100μ, ο Ουόλτερ Ντιξ, “αργυρός” στο Νταεγκού, πήρε το χρυσό μετάλλιο με την καλύτερη φετινή του επίδοση (10.02)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.