Ο τέως υπουργός Οικονομικών δέχτηκε φραστική επίθεση στο ισόγειο του υπουργείου στο Σύνταγμα

Αποδοκιμάστηκε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου από τους πρώην υπαλλήλους τουΑποδοκιμασίες και φραστικές επιθέσεις από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών δέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (στην είσοδο του υπουργείου επί της οδού Νίκης) ο υπουργός Περιβάλλοντος και πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός δεν απάντησε και το επεισόδιο δεν είχε συνέχεια.

«Δεν εκτοξεύσαμε ύβρεις, φωνάξαμε ου, ντροπή, μας καταστρέφετε τη ζωή» λέει ο κ. Χρ. Μαγγέλης, πρόεδρος του συλλόγου των μονίμων υπαλλήλων του τέως υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. «Η ουσία είναι ότι καταστρέφονται οικογένειες που έχουν δανειστεί για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, ή πληρώνουν στεγαστικό δάνειο 700 ευρώ το μήνα και βλέπουν το μισθό τους μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας να μειώνεται στο μισό και πιο κάτω, από τα 2.000 ευρώ, κάτω από τα 1.000 ευρώ» εξηγεί ο επικεφαλής του συλλόγου ο οποίος εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειοψηφία τον εργαζόμενων στο κτίριο.

Ο Σύλλογος είχε προγραμματίσει γενική συνέλευση στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας με θέμα τους τρόπους αντίδρασης στην περικοπές μισθών. Ομως στην ίδια αίθουσα (στον τρίτο όροφο του Υπουργείου) είχε προγραμματισθεί σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης κ.Μιχ. Χρυσοχοΐδη με τον Ευρωπαίο Επίτροπος αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Γιοχάνες Χαν και τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Ο κύριος Χρυσοχοϊδης μου ζήτησε πολύ ευγενικά να παραχωρήσουμε την αίθουσα για μια ώρα ώστε να γίνει η σύσκεψη με τον ευρωπαίο Επίτροπο. Ασφαλώς το δεχθήκαμε» λέει στο Βήμα ο κ.  Μαγγέλης. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια στην είσοδο του υπουργείου νομίζοντας ότι στη σύσκεψη θα συμμετείχε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρ. Λοβέρδος. Στόχος τους ήταν να του εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις πρόσφατες δηλώσεις του. Ωστόσο είχαν λάθος πληροφόρηση καθώς αντί για τον κ. Λοβέρδο (ο οποίος δεν μετείχε στη σύσκεψη) συνάντησαν τον κ. Παπακωνσταντίνου κατά την έξοδό του από τη σύσκεψη, στο ισόγειο του υπουργείου Οικονομικών.

«Ολα αυτά που συνέβησαν μας οδηγούν στα κάγκελα και την αυτοκτονία» σημειώνει έτερος υπάλληλος του υπουργείου που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Οι δόσεις των δανείων που έχουμε πάρει, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, παρακρατούνται από το μισθό μας. Η νέα περικοπή των επιδομάτων μας οδηγεί σε απόγνωση» σημειώνει το ίδιο πρόσωπο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.